Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’den Valiliklere Ders Saati Genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilin valiliklerine gönderdiği yeni genelge ile okul ve ders saatleri uygulamasında değişiklikler yapılacağını duyurdu. Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemenin valiliklerin yetkisi olduğuna dikkat çekildi.
Bakanlık, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesini ve öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Ayrıca, mevcut yaz saati uygulamasının sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.
Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olduğu belirtildi. İlk ve ortaöğretim okullarındaki ders saatleri ile ilgili mevcut yönetmeliklere de atıfta bulunuldu.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirlemenin valiliklere ait olduğu ifade edildi. Bu çerçevede, kış saati uygulamasına yönelik taleplerin il bazında değerlendirilmesi gerektiği hatırlatıldı.