Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çeliği Sanatla Buluşturan İş Birliği

Tosyalı Holding, Contemporary İstanbul

Tosyalı Holding, Contemporary İstanbul Vakfı ile gerçekleştirdiği uzun soluklu iş birliği çerçevesinde, Contemporary İstanbul’un 19. edisyonunda sanatçı Osman Dinç’in “Bir Dünya Hikayesi” sergisini sanatseverlerle buluşturacak. 23-27 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinlikte, çeliği sanat eserlerine dönüştüren Dinç’in eserleri sergilenecek.
Tosyalı ve Contemporary İstanbul Vakfı’nın İş Birliği
Tosyalı, 70 yıllık köklü üretim geleneği ile demiri, hayatın her alanına sunarak zamansız bir forma dönüştürüyor. Bu yıl, Contemporary İstanbul’un 19. edisyonunda Osman Dinç ile iş birliği yaparak çeliği sürdürülebilir sanatla bir araya getiren özel bir sergi sunacak. “Bir Dünya Hikayesi” sergisi, zaman olgusunu farklı bir bakış açısıyla ele alırken, izleyicilere mekan ve nesnenin zamana ilişkin aidiyetinden özgürleşme imkanı tanıyor.

Sanat ve Çeliğin Buluşması
Osman Dinç’in eserleri, göçebe düşünce ve evrensel aktarım dili ile kişisel hafıza ve kolektif bellekle olan ilişkisini yansıtıyor. Sanatçının çeliği kullanarak zamanı ve mekanı yeniden tanımlama çabası, Tosyalı Holding’in geçmişten geleceğe uzanan değerlerinin bir yansıması olarak öne çıkıyor. Bu proje, endüstriyel bir malzeme olan çeliğin sanatsal bir dönüşümle kolektif belleğin bir parçası haline nasıl getirilebileceğine dair eşsiz bir örnek sunuyor.

Tosyalı Holding ve Contemporary İstanbul Vakfı arasındaki iş birliği, 2021 yılında başladığından bu yana sürdürülebilir sanat ve sanatta ileri dönüşüm konularında farkındalık yaratmayı hedefliyor. Geçmiş yıllarda da çeşitli projelere imza atan Tosyalı, 2022’de “Artist in Residence” programı kapsamında sanatçılara Osmaniye’deki tesislerinde çalışma imkanı sağladı.
19. Contemporary İstanbul Hakkında
14 ülkeden 50 çağdaş sanat galerisinin katılımıyla gerçekleşecek 19. Contemporary İstanbul, 23 Ekim’deki ön izleme ile 24-27 Ekim tarihlerindeki genel ziyaret günlerinde sanatseverlere kapılarını açacak. Tersane İstanbul’un tarihi mimarisinde sergilenecek eserler, İstanbul’un karakteristik silueti ile harmanlanarak izleyicilere eşsiz bir deneyim sunacak.