Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-İş: “Anayasa’ya Yönelik Saldırılara Sessiz Kalmayacağız”

Eğitim-İş Sendikası Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Kuş, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin tartışmaya açılmasına sert çıktı. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un açıklamalarını, Cumhuriyet’e yönelik bir saldırı olarak nitelendiren Kuş, Türkiye genelinde suç duyurularında bulunduklarını açıkladı.

Eğitim-İş Sendikası Hatay 2

Anayasa’nın ilk dört maddesi tartışmaya açılmamalı
Eğitim-İş Sendikası Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Kuş, Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışılmasına karşı çıkarak sert bir açıklama yaptı. Kuş, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili sözlerini eleştirerek, “Cumhuriyete ve anayasal düzene doğrudan bir saldırı” ifadelerini kullandı.
Kuş’tan Kurtulmuş’a sert eleştiri
İskenderun Adliyesi önünde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Kuş, Kurtulmuş’un sözlerinin Cumhuriyetin temel değerlerine zarar verdiğini belirtti. “Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesi hakkında yaptığı açıklamalar, ‘devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ ilkesine yönelik bir tehdittir. Bu, Cumhuriyet’e ve anayasal düzenimize açık bir saldırıdır” dedi.
“Cumhuriyet yok sayılamaz”
Kuş, Cumhuriyet’in temel ilkelerinin tartışılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, mevcut sistemin meşruiyetinin sarsıldığını söyledi. “Bugün bu sistemin adı şahsım devletidir. Cumhuriyet’i ve onun kazanımlarını yok saymaya çalışanlar, şahsım devleti yaratmıştır. Bu girişimler, halkın iradesini göz ardı eden bir sistemin göstergesidir,” dedi.
“Anayasanın 4. maddesi kesindir!”
Kuş, Anayasa’nın 4. maddesinin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini hatırlattı. Bu maddenin Türkiye’nin bayrağı, başkenti ve yönetim biçimi gibi temel unsurları güvence altına aldığını belirtti ve “Bu maddelere yönelik her türlü girişim, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir,” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak
Eğitim-İş Sendikası olarak Kurtulmuş’un açıklamalarına karşı, Türkiye genelinde suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Kuş, Cumhuriyet’in temel ilkelerini savunmaya devam edeceklerini söyledi. “Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını sürdürecektir. Bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız. Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri daima korunacaktır,” dedi.