Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Sen’li kadınlardan cinsiyetçi eğitim politikalarına protesto

Eğitim Sen Hatay Şubesi

Eğitim Sen Hatay Şubesi Kadın Meclisi, Kadın Sekreteri Sevilay Elmas öncülüğünde yaptığı basın açıklamasıyla cinsiyetçi eğitim politikalarına karşı tepkisini dile getirdi. “Bedenimiz Bizimdir! Cinsiyetçi Politikalarınızı Kabul Etmiyoruz!” sloganıyla bir araya gelen kadınlar, özellikle kadın eğitim emekçilerine yönelik hükümetin artan müdahalelerini kınadı.

Açıklamada, hükümete yakın bir vakıf tarafından düzenlenen ve kadın eğitim emekçilerinden “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” başlıklı bir ders için form doldurmalarının istendiği belirtilerek, bunun kadınların yaşam tarzına müdahale anlamına geldiği ifade edildi. Bu uygulamaların, kadın eğitimcileri itibarsızlaştırma ve hükümetin ideolojik hedefleri doğrultusunda şekillendirme çabalarının bir parçası olduğu vurgulandı.

Sevilay Elmas, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarını cinsiyetçi ve gerici kodlarla yeniden şekillendirdiğini, kadın eğitim emekçilerinin kıyafetlerine yönelik dayatmalarla baskı altına alındığını belirtti. Ayrıca, kadınların nasıl giyineceği, nasıl yaşayacağı gibi konularda yapılan müdahalelerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Eğitim Sen’li kadınlar olarak, bedenlerine ve haklarına yönelik saldırılara karşı mücadeleyi büyüterek devam edeceklerini belirten Elmas, kadınların haklarına, kimliklerine ve yaşamlarına yönelik tüm saldırılara karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.

“Makbul kadın” yaratma politikalarına karşı çıkan kadınlar, eşit ve özgür bir yaşam için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, “Yaşasın Kadın Dayanışması! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” sloganlarıyla basın açıklamasını sonlandırdı.