Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Naci Görür’den Deprem Uyarısı: “Anadolu Fayı Harekete Geçebilir”

Anadolu Fayı, Bingöl Karlıova’dan başlayarak Elazığ ve Malatya üzerinden Kahramanmaraş’a kadar uzanır. Kahramanmaraş’tan sonra ise Adana havzasına devam eder. Bu fay hattının İskenderun tarafına doğru bir deprem üretme olasılığı da var.

Anadolu Fayı, Bingöl Karlıova'dan

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova’dan başlayıp Elazığ, Malatya ve Kahramanmaraş üzerinden Adana havzasına kadar uzanan fay hattına dikkat çekti. Görür, özellikle İskenderun tarafında deprem olasılığının yüksek olduğunu belirtti ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Görür, “Bingöl Karlıova’dan başlayan fay hattı, Elazığ, Malatya ve Maraş üzerinden Adana havzasına uzanıyor. Burada 6 ve 7 büyüklüğünde depremler bekliyoruz” dedi. Ayrıca, Doğu Anadolu ve Ölüdeniz fay hatlarının enerji transferi yaptığını ve bu bölgelerde depremlerin meydana gelme olasılığının arttığını belirtti.

Deprem sonrası dayanıklı şehirler inşa edilmediği sürece kalıcı çözüm bulunamayacağını belirten Görür, “Deprem dirençli kentler yapmazsanız sorunu gelecek nesillere ertelersiniz” ifadelerini kullandı.