Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Hatay’da

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay’da eğitim alanında yaşanan gelişmeleri ve 2025 hedeflerini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi programa katılmak amacıyla Hatay’a geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay’ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, “Medeniyetlerin kesişim noktası, Akdeniz’in kültür ve hoşgörü başkenti Hatay’dayız” ifadelerini kullandı.

Hatay’da eğitimin dünü ve bugünü
Bakan Tekin, paylaşımında Hatay’da yapılan eğitim çalışmalarına dair detaylı bilgiler verdi. “Hatay’da Eğitimin Dünü Bugünü” başlıklı bir video aracılığıyla, şehrin eğitimde kat ettiği mesafeyi şu verilerle açıkladı:
• Öğretmen Sayısı: 2002 yılında 11.446 olan öğretmen sayısının, 2024 yılı itibarıyla 25.213’e ulaştığını belirtti.
• Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı: 2002’de 38 olan derslik başına öğrenci sayısının, 2024’te 25’e düştüğünü vurguladı.
Deprem sonrası eğitim seferberliği
6 Şubat’taki büyük deprem felaketinin ardından Hatay’da eğitim alanında yapılan çalışmaları da değerlendiren Tekin, deprem sonrası eğitim hayatının hızla normale dönmesi için atılan adımları paylaştı. Bu kapsamda:
• 557 az hasarlı okulun ve 43 orta hasarlı okulun onarıldığını,
• 6.684 dersliğin yeniden eğitime kazandırıldığını açıkladı.
2025 hedefleri
Bakan Yusuf Tekin, Hatay’da eğitimin iyileştirilmesi ve altyapının güçlendirilmesi için 2025 yılı itibarıyla önemli projelerin hayata geçirileceğini de duyurdu. Bu projeler arasında 137 yeni okul ve 2.114 dersliğin daha yapılmasının planlandığını belirterek, gelecek yıl eğitimde Hatay’ın çok daha ileri bir noktaya taşınacağını ifade etti.