Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinan Seyfittinoğlu’ndan HGC’ye Tepki

Sinan Seyfittinoğlu’ndan HGC’ye Tepki: “Deprem Mağduru Gazeteciler Unutulmamalı”

Sinan Seyfittinoğlu'ndan HGC'ye Tepki:

Antakya Gazetesi Sahibi Gazeteci Sinan Seyfittinoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin üyeliklerde sadeleşmeye gitme kararına tepki gösterdi. Deprem mağduru gazetecilere zaman tanınması gerektiğini belirten Seyfittinoğlu, alınan kararın aceleci olduğunu savundu.

Sinan Seyfittinoğlu: “Deprem mağduru gazetecilere zaman tanınmalı”

Antakya Gazetesi Sahibi Gazeteci Sinan Seyfittinoğlu, bu kararın özellikle depremden etkilenen gazetecilere karşı haksızlık oluşturabileceğini dile getirdi. Seyfittinoğlu, 23 Ekim 2011 Van Depremi gibi Hatay’ın da asrın felaketini yaşadığını hatırlatarak, pek çok gazetecinin depremin ardından zor durumda kaldığını vurguladı. Seyfittinoğlu, “Depremde pek çok meslektaşımızı kaybettik, bir kısmı göç etmek zorunda kaldı, işini kaybedenler var. Bu süreçte gazetecilerin yaraları henüz sarılmadı,” diyerek, üyelikten çıkarma kararının zamanlamasının yanlış olduğunu belirtti.

Gazetecilik mesleğinde sadeleşme kararı tartışılıyor

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin, üyeliklerde güncellemeye giderek sadeleşme kararı alması, meslektaşlar arasında tartışmalara neden oldu. Gazeteci Seyfittinoğlu, özellikle deprem sonrasında işsiz kalan ve maddi zorluklar yaşayan gazetecilerin bu süreçte daha fazla mağdur olmaması gerektiğini ifade ederek, “Bu karar, deprem mağduru gazeteciler için bir haksızlık olabilir. Yaralar henüz tam anlamıyla sarılmadan böyle bir adım atmak yanlış sonuçlar doğurabilir,” şeklinde konuştu.

“Seçimden sonra tüzük değişikliği ile adil bir düzenleme yapılmalı”

Gazeteci Seyfittinoğlu, HGC yönetimine yönelik eleştirisinde, alınan kararın seçimlerden sonra yapılacak bir tüzük değişikliği ile daha adil bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini savundu. Üyelikten çıkarma ve güncelleme adımlarının daha dikkatli bir şekilde planlanmasını öneren Seyfittinoğlu, cemiyetin bir an önce seçim sonrasını bekleyip, daha kapsamlı bir değerlendirme yapmasının doğru olacağını belirtti.