Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da ayakkabıcılık sektörü için yeni yatırım

Hatay’da Romanya desteğiyle ayakkabı sektörü için inşa edilen üretim tesisi, bölgenin ekonomisini canlandırmayı hedefliyor. Romanya’nın desteğiyle inşa edilecek olan ‘Ayakkabıcılar Ortak Kullanım, Üretim Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Hatay’da Romanya desteğiyle ayakkabı

Depremin ağır hasar verdiği Hatay’da ekonomik kalkınma projeleri bir bir hayata geçiriliyor. Bu projelerden biri olan ve tekstil, deri ve ayakkabı sektörlerini desteklemeyi amaçlayan yatırım, Antakya’nın Kisecik Mahallesi’nde hızla yükseliyor. Romanya Devleti’nin, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) iş birliğinde hayata geçirilen Ayakkabıcılar İmalat ve Eğitim Ortak Kullanım Merkezi, Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde inşa ediliyor.

Temel atma törenine geniş katılım

Ayakkabıcılar İmalat ve Eğitim Ortak Kullanım Merkezi’nin temel atma törenine önemli isimler katıldı. Romanya’nın Türkiye Büyükelçisi Stefan Alexandru Tınca, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve çeşitli kurumların temsilcileri törende yer aldı. Ayrıca Hatay’daki ayakkabı üreticileri ve STK temsilcileri de törende hazır bulundu.

Doğaka’nın bölgedeki çalışmaları devam ediyor
Törende bir konuşma yapan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, bölgede yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Alibekiroğlu, “Ekonomik ve sosyal altyapının yeniden inşasında önemli adımlar atıyoruz. Ayakkabı sektörü, Hatay ekonomisinin lokomotiflerinden biri. 600’den fazla işletmenin faaliyet gösterdiği bu sektör, istihdam ve üretim kapasitesiyle öne çıkıyor” dedi. Ayrıca, deprem sonrası dönemde de sektörün toparlanması ve gelişimi için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Ayakkabı sektörü için yeni bir merkez
Alibekiroğlu, Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nin, ayakkabıcılık sektörünü daha da güçlendirecek bir yatırım olduğunu belirtti. “Bu sanayi sitesi, ayakkabı üreticilerini tek bir çatı altında toplayarak sektörün kümelenme modelini benimsemesini sağlayacak. Aynı zamanda, nitelikli insan kaynağının yetişmesine de önemli katkılar sunacak,” diye ekledi.
Hatay ekonomisine katkı sağlayacak
Ayakkabıcılık sektörünün deprem sonrası toparlanma sürecinde büyük bir rol oynadığını belirten yetkililer, projenin tamamlandığında hem yerel hem de ulusal ekonomiye ciddi katkılar sunacağına dikkat çekti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteklediği proje, Hatay’ın ticari altyapısının yeniden güçlenmesine yardımcı olacak.