Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteci Özgen Acar hayatını kaybetti

Cumhuriyet gazetesi eski Genel

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Özgen Acar, 86 yaşında Ankara’da hayatını kaybetti. Acar, tarihi eser kaçakçılığıyla yıllar boyu mücadele etmiş ve Yorgun Herkül heykelinden Karun Hazineleri’ne kadar birçok eserin Türkiye’ye geri getirilmesini sağlamıştır.

Acar, bugün Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Özgen Acar Kimdir?
Özgen Acar, 29 Eylül 1938’de PTT Müdürü olan babası Hilmi Acar’ın görevli olduğu Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. Annesi Naciye Hanım ev hanımıydı. İlk ve orta eğitimini İzmir’de Atatürk Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.

Gazetecilik kariyerine 13 Kasım 1960’ta Cumhuriyet gazetesinde başladı. Parlamento, başbakanlık, ekonomi ve dış siyaset muhabirliği yaptı. 1980 yılında Milliyet gazetesinin Yunanistan Temsilciliği görevini üstlendi, ardından Ankara Bürosu Haber Müdürlüğü ve New York Temsilciliği’ni yürüttü.

Cumhuriyet gazetesine döndükten sonra, New York muhabiri olarak Türkiye’den kaçırılan tarihi ve kültürel eserlerin geri getirilmesi için önemli araştırmacı gazetecilik dosyaları hazırladı. Daha sonra Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi ve köşe yazarlığı yaptı.

Özgen Acar, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü, Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü ve ODTÜ Üstün Hizmet Ödülü gibi prestijli ödüllerin sahibidir. Evli olan Acar’ın Deniz adında bir oğlu bulunmaktadır.