Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HEROD Bilim Şenliği başladı

Hatay’da bu yıl üçüncüsü

Hatay’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜBİTAK 4007 ‘HEROD Bilim ile Aydınlanıyor’ projesinin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kızılay Hatay Şube Başkanı Hüseyin Kimyonoğlu ve çok sayıda okuldan öğretmen ve öğrenci katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Hatay Milli Eğitim İl Müdürü Harun Tüysüz, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısını kınayarak, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Tüysüz, projeyle gençlerde bilime karşı merak ve farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde benzer etkinliklerin Payas ve İskenderun’da da gerçekleştirildiğini hatırlatan Tüysüz, bilimsel etkinliklerin sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, yakın zamanda açılacak olan Antakya Bilim Merkezi hakkında da müjde verdi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, üniversitenin bilim yuvası olarak diğer kurumlarla iş birliği içinde bilimsel etkinlikler düzenlemesinin önemini vurguladı. Eren, bu tür etkinliklerin gençlerin bilimle buluşmasını desteklediğini ve ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Programın ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve protokol üyeleri, fakülte bahçesinde kurulan fuar alanının açılış kurdelesini kesti. Fuar alanında 30 farklı etkinlik, atölye çalışması ve gözlem aktiviteleri gerçekleştirileceği belirtildi. Katılımcılar, bilimsel deneyimlerle tanışarak bilimi her yaştan insanla buluşturmayı amaçlayan etkinlikleri gezdi ve öğrencilerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.