Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mullaoğlu: “Barınma ve işsizlik sorunu acil çözüm bekliyor”

CHP Hatay Milletvekili ve

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Avukat Servet Mullaoğlu, Hatay’ın deprem sonrası yaşadığı zorluklara dikkat çekerek özellikle barınma ve işsizlik sorunlarının bölgede yaşayan vatandaşları derinden etkilediğini vurguladı. Mullaoğlu, “Bu iki temel sorunun hafifletilmesi için acil ve etkili adımlar atılmalıdır” dedi.

Barınma sorunu kalıcı çözümlerle aşılmalı
Deprem sonrası birçok ailenin hem işini hem de evini kaybettiğini belirten Mullaoğlu, hükümete depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edilmesi çağrısında bulundu. Mullaoğlu, “Depremzedelerin konut sorunu ancak ücretsiz kalıcı evlerin yapılmasıyla çözülebilir” diyerek bu adımın, bölgedeki toplumsal yaraları sarmada kritik olduğunu ifade etti.

İşsizlikle mücadele için geçim desteği talebi
Deprem bölgesinde gelir kaynağı olmayan ve iş bulamayan birçok aile, yardımların kesilmesi durumunda ciddi geçim sıkıntısı yaşamakta. Bu noktada devletin sorumluluğuna dikkat çeken Mullaoğlu, işini kaybeden ailelere en az iki yıl boyunca, asgari ücret seviyesinde aylık geçim desteği verilmesi gerektiğini belirtti. “Bu süreçte halkımızın yanında olmalıyız” diyen Mullaoğlu, iş fırsatları sağlanana dek bu desteğin kesilmemesi gerektiğini vurguladı.
Mullaoğlu, depremde ağır hasar gören ilçelerdeki çiftçi, esnaf, akademik meslek grupları ve yerel gazetecilerin ekonomik olarak yeniden ayağa kalkmaları için acil destek paketlerinin devreye alınmasını istedi. Bölgede iş kayıplarının yanı sıra ekonomik durgunluk yaşandığını ifade eden Mullaoğlu, “Bölgedeki küçük işletme sahiplerine ve yerel meslek gruplarına sıfır faizli, uzun vadeli 1.500.000 TL tutarında krediler sağlanmalı” dedi. Bu desteğin, bölge ekonomisinin canlanmasına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Mullaoğlu, sözlerinin sonunda devletin, halkın bu taleplerine kulak vererek gereken adımları ivedilikle atmasının hayati öneme sahip olduğunu belirtti. “Bu zor günlerde halkın taleplerine duyarlı olunması, toplumsal dayanışma adına önemlidir” diyen Mullaoğlu, sosyal ve ekonomik anlamda kalıcı çözümlerle bölgenin kalkınmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.