Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazilerden sert tepki: “Teröristlerle müzakere değil mücadele edilsin”

  Hatay Muharip Gaziler

 

Hatay Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, yayımladığı yazılı açıklamada PKK ile mücadele sürecine ilişkin sert ifadeler kullandı. Açıklamasında, terörle mücadelede taviz verilmemesi gerektiğini belirten Bakır, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına olan bağlılıklarını vurguladı.

“Toprak, uğruna ölenlere sadık kaldıkça vatandır”

Bakır, açıklamasında “Toprak, üzerinde yaşayanlar uğrunda ölenlere sadık kaldıkça vatandır.” sözlerine yer vererek, PKK terör örgütünün 15 Ağustos 1984’te Eruh ve Şemdinli’de başlayan saldırılarının 40 yılı aşkın süredir büyük acılara neden olduğunu ifade etti.

“Terörist başından medet umulamaz”

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanarak müebbet hapse mahkûm edilmesini hatırlatan Bakır, “Bugün gelinen noktada, terörist başından medet umulmasını kabul edemiyoruz” diyerek, demokratik açılım sürecine yönelik eleştirilerini dile getirdi. 16 Temmuz 2014 tarihinde çıkarılan “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” ile terörle mücadelede müzakerenin değil, sadece mücadelenin esas alınması gerektiğini savunduklarını belirtti.

“Yeni çözüm süreci hatası yapılmasın”

Muharip Gaziler Derneği olarak yeni bir çözüm sürecinin gündeme getirilmesini eleştiren Bakır, “Terörist kanla beslenir, çözüm süreci adı altında yeni bir girişim yapılmamalıdır” diyerek yetkilileri uyardı. PKK’nın kurucusu Öcalan’a yönelik “umut hakkı” gibi taleplerin gündeme gelmesinin şehit aileleri ve gaziler üzerinde büyük bir infiale yol açtığını kaydetti.

“Ulusal sorunlar oy avcılığına kurban edilmemeli”

Açıklamasında, siyasi liderlere de seslenen Bakır, ulusal sorunların oy avcılığına kurban edilmemesi gerektiğini belirterek, Türk milletinin birlik ve dirliğine yönelik tehditlere karşı uyanık olunması çağrısında bulundu. Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlüğünün yılmaz bekçileri olduklarını vurgulayan Bakır, “Atatürk ilkelerinden ayrılmadan çağdaş uygarlığı geçme hedefimizi sürdüreceğiz” dedi.

“Terörle mücadelede taviz verilemez”

Bakır, son olarak şunları ekledi: “Her zaman ve her yerde Atatürk ilkelerine bağlı kalacağımıza, ulusal değerlerimize sahip çıkacağımıza namus ve şeref sözü veriyoruz. Türk milletinin hassasiyetlerine saygı gösterilmesini bekliyoruz.” Ne Mutlu Türk’üm Diyene!