Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 220 kg et imha edildi

  Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü denetimlerde, sağlıksız koşullarda saklanan 220 kg et imha edildi ve kurallara uymayan işletmelere 150 bin lira ceza kesildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi için gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik sıkı denetimlerini sürdürüyor. Özellikle halk sağlığını tehdit eden hijyen koşullarına uymayan işletmelere yönelik yapılan kontroller, caydırıcı cezalarla destekleniyor.

Zabıta ekiplerinden ortak denetim

HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, Antakya Belediyesi zabıta ekipleri ve Antakya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile birlikte düzenlenen denetimlerde, özellikle et ve et ürünleri satan işletmelere yoğunlaşıldı. Hijyen ve uygun saklama koşulları kriterlerine uymayan işletmelere yönelik ciddi yaptırımlar uygulandı. Yapılan kontrollerde, toplam dört işletmenin kurallara aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilerek, her birine toplamda 150 bin lira para cezası kesildi.

220 kg et imha edildi

Denetimlerde, uygun saklama koşullarına sahip olmayan ve hijyen standartlarını karşılamayan iki işletmeye ait 220 kg kırmızı ve beyaz etin el konulmasına karar verildi. Sağlık riski taşıdığı belirlenen bu ürünler, yetkili ekipler tarafından güvenli bir şekilde imha edildi.

Halk sağlığı ön planda

Yetkililer, sağlıklı ve hijyenik ürünlerin halka sunulması konusunda taviz verilmeyeceğini belirtti. Halk sağlığını koruma sorumluluğu ile hareket eden denetim ekipleri, Hatay genelindeki denetimlerin aynı hassasiyetle süreceğinin altını çizdi.