Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BMC’den Müjde: 2025’te Altay Tankları Hazır

Tosyalı Holding ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, gelecek yılın sonuna doğru tank fabrikasının tüm birimlerinin tamamlanacağını ve ilk Altay tanklarının kuvvetlere teslim edileceğini duyurdu.

Tosyalı Holding ve BMC

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda açıklama yapan Tosyalı, fuarın, Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın destekleriyle düzenlendiğini belirtti. Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortaklığında hayata geçirilen bu önemli etkinlikte, Tosyalı, savunma sanayisinde kaydedilen ilerlemeleri aktardı.

Fuat Tosyalı, yerli motor projelerinin ulusal savunma sanayisindeki bağımsızlığı artırdığını vurguladı. “Yurt dışından temin edilen her ekipman, belirli kısıtlamalarla geliyor. BMC POWER ile Kara Kuvvetlerimizin araçlarının yurt dışına bağımlılığını tamamen ortadan kaldırmış olduk” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kara araçlarındaki başarıların deniz kuvvetlerinin dikkatini çektiğini ifade eden Tosyalı, BMC Marin motorunu üretme onuruna sahip olduklarını söyledi. “Artık deniz araçlarımızda da yerli ve milli motorlarımız kullanılmaya başlanıyor. Küçük ve orta boy motorlarla başlayacağız. Yerlileştirme ve tasarım üzerine yoğun çalışmalar yapıyoruz. Geniş bir mühendis kadromuz var ve bu alanda hiçbir yatırımdan kaçınmıyoruz. İnşallah adım adım Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan marin motorlarını da kazandıracağız” dedi.
Fuat Tosyalı’nın açıklamaları, Türk savunma sanayisinin bağımsızlık hedefleri ve yerli üretim konusunda atılan adımları bir kez daha gündeme getirdi. BMC’nin tank ve motor projeleri, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve savunma yetenekleri açısından büyük bir önem taşımakta.