Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konut anahtarlarını dağıttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde 130 bin deprem TOKİ konutlarının anahtar dağıtımı törenine katıldı. Hatay Gülderen TOKİ konutları sahasında yapılan anahtar çekim töreninde kalabalık bir halk topluluğuna hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat depremi sonrası evini ve işyerini kaybeden vatandaşlara umut olacak anahtarları dağıttı. Deprem sonrası deprem bölgelerinde 417.563 bin konut, 35.395 işyeri ve toplam 452.958 bin bağımsız bölüm yeniden inşa ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay halkına hitaben yaptığı konuşmada: “Havalimanından buraya ilgi ve alakadan maalesef 1,5 saat geciktik. Hatay’ın tamamına selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Hatay’da seçimi alın dedik ve aldınız. Hatay gerçek belediyecilik ile tanıştı. Hatay’a olan şükran borcumuzu ödemek istiyoruz. Hatay Belediyecilik hizmetlerinde parmakla gösterilecek.

Oy yoksa hizmet de yok diyenlerden değil kimin oy verdiğine bakmadan herkese her kesime hizmet götürenlerden olduk. 11 ilimizi dünyanın en büyük şantiyesine çevirdik. 160 bin mimar mühendis ve işçi kardeşimiz canla başla çalışıyor. 350 bin konut ve işyeri ihalesi gerçekleştirdik. Bugün burada Hatay için 7856 bin konut 11 ilde toplamda 29 bin konut kurası çekiyoruz. 130 bininci afet konutu anahtarını depremzedemize teslim etmiş oluyoruz. 152.959 hak sahibi var. 2026 yılı sonuna kadar hepsinin anahtarı dağıtılacak. AFAD aracılığıyla Hatay’a nakdi olarak harcanan para 36 milyar 150 milyon lirayı aştı. Hatayı n ihtiyaçlarını gidermek için devlet millet birlikte çalışıyoruz.” Dedi.
Deprem konutları anahtar teslim töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum ise yaptığı konuşmada:” Hızımızı arttıracağız 200 bin konut yıl sonunda bitecek. 10 gün içinde 70 bin konut daha yapacağızz. Artık biz susacağız artık meydanlarımız şehirlerimiz yeniden ihya edilmiş Hatay konuşacak. Söz veriyoruz Hatay’da tüm işyeri ve konutlar bitene kadar hep burada olacağız” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet öntürk ise yaptığı konuşmada “Demografik yapıyı bozmadan herkesi evine ve iş yerine yerleştireceğiz. Bunu çok önemsiyoruz. Hep birlikte Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. “ dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HBB başkanı Mehmet Öntürk’ten övgülerle bahsederek desteğinin sonuna kadar onunla olacağını ifade etti.