Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli Depremzede Dolandırıldı, Muhtar Yardım Eli Uzattı

Hatay’dan Antalya’ya göç eden engelli depremzede Cemil Güzelmansur, internetten sipariş ettiği akülü araba yüzünden dolandırıldı

Hatay’dan Antalya’ya göç eden

İnternetten akülü araba sipariş etti, dolandırıcıya para kaptırdı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası memleketi Hatay’dan Antalya’ya yerleşen engelli depremzede Cemil Güzelmansur, internetten sipariş verdiği akülü araba yüzünden mağdur oldu. Güzelmansur, satıcıya 7 bin TL gönderdikten sonra dolandırıldığını fark etti. Durumu polise bildirmek üzere Yenikapı Polis Karakolu’na giden Güzelmansur’a, burada görevli polisler, Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay’a yönlendirdi. Ay, muhtarlığa daha önce bağışlanmış olan akülü arabayı Güzelmansur’a hediye etti.

Akülü araba dolandırıcıya yar oldu”

Dolandırılma sürecini anlatan Güzelmansur, “İnternette ihtiyacıma uygun bir akülü araba buldum, satıcıyla anlaştık. 7 bin TL gönderdim, sonra satıcı bir daha dönüş yapmadı. Kargoya verdiğini söylediği ürün aslında hiç yollanmamış. Kendisine tekrar para göndermemi isteyince dolandırıldığımı anladım,” diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Ömür boyu duacı olurum, bana iş lazım

Cemil Güzelmansur, iki yıllık muhasebe mezunu olduğunu belirterek iş aradığını ifade etti. Depremden önce çalışkan bir insan olduğunu söyleyen Güzelmansur, “9 saat enkaz altında kaldıktan sonra yürüyemez hale geldim. Prim günümü tamamlayıp emekli olabilmek için bir işe ihtiyacım var. Bana iş sağlayacak kişilere minnettar kalırım,” dedi.

Muhtardan duyarlı davranış: “Bu dolandırıcılık insanlık dışı”

Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, Cemil Güzelmansur’un mağduriyetine kayıtsız kalmayarak akülü arabayı ona hediye etti. “Bu tür bir mağduriyet yaşatmak insanlık dışı,” diyen Ay, yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı.

Annesi de duruma isyan etti

Cemil Güzelmansur’un annesi Bediha Güzelmansur, “Depremde evimizi, her şeyimizi kaybettik. Böyle bir evladın hakkını yiyenlere diyecek söz bulamıyoruz,” diyerek üzüntüsünü ifade etti. Üç çocuk sahibi gelinlerini de depremde kaybettiklerini ekleyen anne Güzelmansur, yaşadıkları zorlukların büyük olduğunu belirtti.