Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DişHekimi Seyfettin: “Öfkemiz Büyük”

Hatay DişHekimleri Odası Başkanı

Hatay DişHekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, sosyal medya hesabından Bursa’da katledilen diş hekimi meslektaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Seyfettin, yaptığı paylaşımda, “Acımız büyük ancak öfkemiz çok daha büyük. Bugün Bursa’da bir kadın meslektaşımız daha öldürüldü,” ifadelerini kullandı.

Türk DişHekimler Birliğinden yapılan açıklamada:’’ ACI KAYBIMIZ Camiamızın başı sağ olsun…
Bursa Dişhekimleri Odası üyesi kadın meslektaşımız Dişhekimi Yasemin Uludağ Çetin, uzun süredir boşanmaya çalıştığı eşi tarafından vurularak öldürüldü. Acımız büyük ancak öfkemiz de büyük!
Türkiye’nin dört bir yanında kadınlara yönelik saldırıların sıklığının ve boyutunun arttığı bir dönem yaşıyoruz. Her gün en az bir şiddet, bir cinayet haberi önümüze düşüyor. Bu kez de Bursa Dişhekimleri Odası üyesi kadın meslektaşımız Dişhekimi Yasemin Uludağ Çetin, uzun süredir boşanmaya çalıştığı eşi tarafından vurularak öldürüldü. Acımız büyük ancak öfkemiz de büyük! Tacizler, tecavüzler, cinayetler sıradanlaştırılıyor, failler şikayetlere, ihbarlara ve suç kayıtlarına rağmen cezalandırılmıyor. Cezasızlık politikaları ile kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze ön açıcı söylem ve uygulamalar faillere güç veriyor. Kaybettiğimiz meslektaşımıza rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hukuki olarak bu cinayetin takipçisi olacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.’ İfadelerine yer verildi.

Ne Olmuş?

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde Atilla Ç. adlı erkek, boşanma aşamasındaki diş doktoru Yasemin Ç’ye evden çıkarken tabancayla ateş etti. Şüpheli olay yerinden kaçarken, Yasemin Ç. ise yere yığıldı. Silah seslerini duyan çevredekiler, polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan Yasemin Ç, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Polis ekipleri, kaçan şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.