Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında göçük meydana geldi. Yerin 263 metre altında yaşanan olayda 2 işçi hâlen göçük altında bulunuyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Karadon Müessesesi’nde, yerin 263 metre altında göçük meydana geldi. Olay, ocağın baca kısmına yakın bir noktada gerçekleşti ve 5 işçi göçük altında kaldı.
Göçük altında kalan işçiler kimler?
İhbarın ardından bölgeye sağlık, itfaiye, jandarma ve TTK’ye bağlı tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
Ekipler, mahsur kalan işçilere ulaşmak için göçüğün meydana geldiği alana daha yakın olan Gelik Müessesi’nden yerin altına indi. Bu zorlu çalışma sonucunda, göçük altında kalan 5 işçiden 3’ü kurtarıldı.
Hâlen göçük altında 2 işçi var
Kurtarma çalışmaları, hâlen göçük altında bulunan 2 işçi için devam ediyor. Yetkililer, ekiplerin güvenli bir şekilde çalıştığını ve işçileri kurtarmak için yoğun çaba harcadığını belirtti.
Türkiye Taşkömürü Kurumu yetkilileri, olayın ardından yaptıkları açıklamada, kurtarma çalışmalarının öncelikli olduğunu ve işçilerin sağlığı için tüm önlemlerin alındığını vurguladı.
Göçük neden meydana geldi?
Olayın nedeniyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak uzmanlar, maden ocaklarında göçük riskinin her zaman bulunduğunu ve TTK ekiplerinin buna karşı hazırlıklı olduğunu ifade ediyor.

