Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültürel Miras Hatay Sarısı İpeği’nin Tescili Vali Masatlı’ya sunuldu

Hatay’ın geleneksel ipek üretimi, ulusal çapta önemli bir adım daha

Hatay’ın geleneksel ipek üretimi, ulusal çapta önemli bir adım daha attı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Hatay Sarısı ipeğine coğrafi işaret tescili verildi.
Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Feza Can ve Prof. Dr. Coşkun Durgaç ile ipek üreticilerinden oluşan heyet, Vali Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret ederek tescil belgesini takdim etti.


Ziyaret sırasında konuşan Vali Masatlı, coğrafi işaretin üretim kalitesinin korunması, ürünün marka değerinin güçlendirilmesi ve geleneksel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Masatlı, coğrafi işaretli ürün sayısının giderek arttığını vurgulayarak, “Bu ürünlerle hem yerel üreticilerimizin küresel pazarda rekabet gücünü artırmayı hem de Hatay’ın kültürel kimliğini dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.