Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanlarından Mehmet Narin ve Odanın eski Genel Sekreteri A. Cüneydioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek Hatay’ın içinde bulunduğu olağanüstü koşulları değerlendirdi. Heyet, deprem sonrası ağır kayıplar yaşayan kent için “mücbir sebep” uygulamasının uzatılması yerine kalıcı muafiyet talep etti ve bu talebin hükümet yetkililerine iletilmesini istedi.
Görüşmenin ardından açıklama yapan Mehmet Alakuş, sosyal medya üzerinden şu mesajı paylaştı:
“Mücbir sebebin uzatılmasını değil, net olarak muafiyet istedik. Nokta. Yüreği yetmeyen, cesareti olmayan arkadaşlar benimle bu yolda yürümesin. Bu esnafın takibe düşmesi demek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin bitirilmesi demektir. Hatay’ın tüm dinamiklerinin bu konuya dikkat çekmesi için elimden geleni yapıyorum, yapacağım da… Sonunu düşünmüyorum. Allah var, gam yok. Doğru duvar yıkılmaz.
Esnafımız mücbir sebep istemiyor; kalıcı çözüm olarak muafiyet istiyor. Çünkü verilen geçici süreler yaşanan büyük kayıpları telafi etmeye yetmiyor. İlgili makamların artık gereğini yapmasını bekliyoruz.”
Alakuş ve beraberindeki heyet, Hatay esnafının ayakta kalması için kalıcı bir çözüm gerektiğini vurgulayarak hükümete net bir çağrıda bulundu.
