Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da depremzede öğrencilere sınav desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır etkilenen Hatay’da, depremzede öğrencilerin eğitimine destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır etkilenen Hatay’da, depremzede öğrencilerin eğitimine destek amacıyla anlamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Hayırsever iş insanı Emre Örer, kent genelinde depremzede öğrencilere 8 bin adet ücretsiz deneme kitapçığı dağıttı.

Eğitim alanında yapılan bu destekle, öğrencilerin sınav motivasyonlarının artırılması hedeflenirken, aynı zamanda sınav tecrübesi kazanmalarına katkı sunuldu. Dağıtımı yapılan deneme kitapçıklarının içerisine ayrıca yüzde 35 indirim kuponu eklenerek, kaynak kitaplara erişim imkânı kısıtlı olan öğrencilerin de bu fırsatlardan yararlanması sağlandı.

 

Köy okulları ve kent merkezi dahil edildi

 

Çalışma kapsamında, Hatay genelinde, özellikle depremden etkilenen Arsuz ilçesindeki köy okulları ile kent merkezinde bulunan okullara kitapçıklar ulaştırıldı. Öğrenciler, aynı gün kendi sınıflarında eş zamanlı olarak deneme sınavına girerek gerçek sınav atmosferini deneyimleme fırsatı buldu. Yapılan çalışmayla deprem sonrası süren psikolojik ve eğitsel iyileşme sürecine de katkı sunulması amaçlandı.

“Öğrencileri sınav kültürüyle tanıştırmak istiyoruz”

Yaptıkları çalışmanın amacını anlatan Emre Örer, ölçme ve değerlendirmenin akademik başarıdaki önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Özellikle köy okullarında daha önce deneme sınavı tecrübesi yaşamamış öğrencilerimizi sınav kültürüyle tanıştırmak istiyoruz. Bölgeye geldiğim dört yıl öncesinden bu yana her yıl yaklaşık 7 bin 500–8 bin öğrencimize ücretsiz deneme sınavı ulaştırıyoruz. Denemeleri sayısal ve sözel bölümlere göre ayırıyor, A ve B kitapçıklarını hazırladıktan sonra okul okul tasnif ediyoruz. Bu yıl 50’den fazla okula ulaştık. Kimseyi yormadan, öğrencilerimizin sıralarına kadar götürerek teslim ediyoruz.”

Örer, deprem bölgesindeki çalışmaları önemsediklerini belirterek, 8. sınıf LGS adayları ile TYT ve YKS’ye hazırlanan 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin tamamının bu imkândan yararlandığını da sözlerine ekledi.