A Milli takımın en kritik 90 dakikası: Rakip Portekiz

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO) 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya geliyor. Mücadele, Dortmund’daki BVB Stadyumu’nda bugün saat 19.00’da başlayacak. Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer maçın hakemi olacakken, yardımcılıkları Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise İspanya’dan Jeses Gil Manzano olacak. VAR görevini ise Almanya’dan Bastian […]

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO) 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya geliyor. Mücadele, Dortmund’daki BVB Stadyumu’nda bugün saat 19.00’da başlayacak. Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer maçın hakemi olacakken, yardımcılıkları Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise İspanya’dan Jeses Gil Manzano olacak. VAR görevini ise Almanya’dan Bastian Dankert yapacak.

Ay-yıldızlılar, gruptaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenerek iyi bir başlangıç yapmıştı ve şu an grupta liderlik koltuğunda oturuyor. Portekiz karşısında da puan ya da puanlar hedefleyen milli takımımız, liderliğini sürdürmek istiyor.

İki ülke daha önce toplamda 9 kez karşı karşıya geldi, bunlardan 2’sini Türkiye kazanırken, Portekiz ise 7 kez galip geldi. Milli takımımızın iki galibiyeti de hazırlık maçlarında elde edilirken, resmi maçlarda Portekiz’e üstünlük sağlayamadı. Son karşılaşma ise 2022 Dünya Kupası Elemeleri Play-Off Turu yarı finalinde gerçekleşmiş ve millilerimiz sahadan 3-1 mağlup ayrılmıştı.

Milli Takımımız, Portekiz karşısında tarihindeki üçüncü galibiyeti ararken, EURO 2024 yolunda önemli bir sınav verecek. – Meriç Demiray-

Exit mobile version