A Millilerin UEFA macerası başlıyor

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup ilk maçında yarın Galler ile karşılaşacak. Maç TSİ 21.45’te Cardiff City Stadyumu’nda başlayacak. Bu karşılaşma, Türkiye ile Galler arasındaki 10. randevu olacak. Şimdiye kadar oynanan 9 maçta Türkiye 3, Galler ise 4 galibiyet elde etti. İki takım arasında 2 maç ise berabere sonuçlandı. Türkiye […]

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup ilk maçında yarın Galler ile karşılaşacak. Maç TSİ 21.45’te Cardiff City Stadyumu’nda başlayacak. Bu karşılaşma, Türkiye ile Galler arasındaki 10. randevu olacak. Şimdiye kadar oynanan 9 maçta Türkiye 3, Galler ise 4 galibiyet elde etti. İki takım arasında 2 maç ise berabere sonuçlandı. Türkiye 10 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü. İki ülke son olarak 21 Kasım 2023 tarihinde Cardiff’te, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri grubunda karşı karşıya gelmişti.

A Milli Takım Tarihinde 632. Maçına Çıkacak

A Milli Futbol Takımı, Galler karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki 632. maçına çıkacak. Şu ana kadar 346’sı resmi, 285’i özel olmak üzere toplam 631 müsabakada 245 galibiyet, 238 mağlubiyet ve 148 beraberlik elde etti. Türkiye, oynadığı maçlarda 861 gol atarken, kalesinde 905 gol gördü.

Vincenzo Montella’nın 14. Maçı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, takımın başında 14. maçına çıkacak. Montella yönetimindeki milliler, daha önce oynadıkları 13 maçta 6 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Hakem ve Kadro Bilgileri

Galler-Türkiye maçını Norveçli hakem Rohit Saggi yönetecek. Yardımcılıklarını Morten Jensen ve Anders Olav Dale yapacak, 4. hakem ise Sigurd Kringstad olacak. Millilerde, sakatlığı devam eden Semih Kılıçsoy kadrodan çıkarıldı, Mustafa Hekimoğlu ise Ümit Milli Takımı’nın aday kadrosuna dahil oldu.

A Milli Takım Aday Kadrosu

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren
Elmalı (Trabzonspor), Kaan Ayhan (Galatasaray), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Yusuf Özdemir (Alanyaspor), Zeki Çelik (Roma)

Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Umut Nayir (Konyaspor) -AA-

Exit mobile version