Acı üstüne çimento olur mu?

Hatay’ın Defne ilçesindeki Gültepe Armutlu Mezarlığı ve Çekmece Mezarlığı’nın, şehrin en büyük mezarlıkları olmalarına rağmen rezerv alan ilan edilen bölgelere dahil edildiği ortaya çıktı. Bu durum, depremzedeler arasında büyük tepkilere neden oldu. 6 Şubat’ta Maraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yapılan planlamalarda, Defne 6’ncı ve 8’inci Rezerv Alan Bölgeleri olarak belirlenen bölgelere mezarlıkların dahil edilmesi, bölge […]

Hatay’ın Defne ilçesindeki Gültepe Armutlu Mezarlığı ve Çekmece Mezarlığı’nın, şehrin en büyük mezarlıkları olmalarına rağmen rezerv alan ilan edilen bölgelere dahil edildiği ortaya çıktı. Bu durum, depremzedeler arasında büyük tepkilere neden oldu.

6 Şubat’ta Maraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yapılan planlamalarda, Defne 6’ncı ve 8’inci Rezerv Alan Bölgeleri olarak belirlenen bölgelere mezarlıkların dahil edilmesi, bölge halkında büyük endişeye yol açtı. Mezarlık alanlarının inşaat ve yapılaşmaya açılması fikri, vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye neden oldu.

Depremzedelerden Ali Mert Ö., konuya ilişkin olarak “Mezarlıklar rezerv talebinde bulunanlar için kutsal alanlar. Bu alanlara inşaat yapmanın hiçbir anlamı yok. Haritalar belirlenirken bizimle görüşülmedi. Mezarlık alanlarına göz dikmek çok acımasızca. İnsanların acısının üzerine çimento dökmenin bir anlamı yok.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öte yandan, bölge halkı yetkililere seslenerek, mezarlıkların rezerv alan ilanından çıkarılmasını ve bu kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Durumu yakından takip edenler, mezarlıkların geleceği konusunda endişelerini dile getirirken, ilgili makamların bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version