Açıklayacağız dediler açıklanmadı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin kesin operasyon planlamasını açıkladı. Sonuçlar açıklandıktan sonra sandık sonuçlarına ve imzalı tutanaklara ulaşılabileceğini açıklayan Yener, açıklam üzerinden 3-4 saat geçmesine rağmen hala YSK sitesi verilerine erişilememesi eleştiri konusu oldu. Yener, YSK Başkanlığında, Kurul Üyeleriyle birlikte 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin kesin […]

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin kesin operasyon planlamasını açıkladı.

Sonuçlar açıklandıktan sonra sandık sonuçlarına ve imzalı tutanaklara ulaşılabileceğini açıklayan Yener, açıklam üzerinden 3-4 saat geçmesine rağmen hala YSK sitesi verilerine erişilememesi eleştiri konusu oldu.

Yener, YSK Başkanlığında, Kurul Üyeleriyle birlikte 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin kesin açıklamalarında yer aldı. Ahmet Yener, 34 siyasi partinin katılımı seçimlere 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenle gidildiğini, bu seçmenlerden 31 milyon 85 bin 280’inin kadın, 30 milyon 356 bin 602’sinin ise erkek olduğu bilgisi verdi.

Hayatta kalanların, seçim süreci içindeki tüm veriler ve seçim listelerinin seçim takviminde tarihlerdeki siyasi partilerle paylaşıldığı kaydedildi. Seçime katılan siyasi partilerin seçim sonuçları YSK’de canlı olarak takip edilebildiğini aktaran Yener, “Kesin seçim sonuçlarının açıklamasıyla birlikte internet ortamında tutanaklarla, canlı imzalı olarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açılacaktır.” dedi. Ancak kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 saat geçmesine rağmen YSK’nın kendi resmi sitesinde sonuç ve resmi tutanaklara erişim sağlanamıyor. Seçim planlamasının gerçekleştirilmesi istendiğinde “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Sonuçlanıncaya kadar geçici olarak hizmet verilmeyecektir.” Yazısı ile karşılaşılıyor.
Kesin sonuçlar açıklandıktan sonra imzalı tutanaklara ve detaylara ulaşılacağını söyleyen Yüksek Seçim Kurulu’nun neden bu konuda halen bir adım atmadığı ise eleştirilerin odağı oldu. -Mehmet Durmaz-

Exit mobile version