Acıların Ortasında Bir Dostluk Hikayesi: Depremzede Kübra ve Onun Sadık Dostu Şila

Hatay'da depremden sonra sokakta bulduğu ve ‘Şila' ismini verdiği köpeği sahiplenen Kübra Kızgın, aylardır sahibini bulamadığı köpeği konteynerinde besliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi, Türkiye’yi derinden etkileyen ve “asrın felaketi” olarak anılan büyük bir yıkıma neden oldu. Bu felaketten en çok etkilenen şehirlerden biri de Hatay oldu. Şehirde on binlerce insan hayatını kaybederken, binlerce bina yerle bir oldu. Depreme İskenderun’un Çay Mahallesi’nde yakalanan 25 yaşındaki Kübra Kızgın, iki saatlik enkaz mücadelesinin ardından kurtarıldı ve şimdi yeni yuvası olan konteynerinde yaşamını sürdürüyor.

“Depremde Komşularımı Kaybettim, Üstlerine Basa Basa Çıktım”

Deprem günü yaşadıklarını paylaşan Kübra Kızgın, enkazdan çıkarıldıktan sonra zor günler geçirdiğini belirtti. Kızgın, “Depremde binamız yıkıldı, komşularımızı kaybettik. Enkazdan çıktıktan sonra bir süre kayınvalidemle yaşadık, daha sonra konteyner kente yerleştik,” ifadelerini kullandı. Bu süreçte kendisine eşlik eden ise depremden sonra sahiplendiği ve “Şila” adını verdiği köpeği oldu.

“Şila’nın Asıl Sahibine Ulaşamadık, Onu Ben Sahiplendim”

Deprem sonrası sokakta sahipsiz dolaşan köpeği sahiplenen Kızgın, Şila’nın birinci sahibine ulaşmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Üzerinde bulunan çipe kayıtlı numaralardan da sonuç alamadığını belirten Kızgın, köpeğin ilk sahiplerinin depremde hayatını kaybetmiş olabileceğini düşünüyor. “Şila’nın aslında adı ‘Nazlı’ imiş ancak bu isimle seslenildiğinde tepki vermediği için ona yeni bir isim verdim” dedi.

“Ben Onu Korudum, O Da Beni Koruyor”

Şila ile güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Kübra Kızgın, “Ben onu sahiplendim ve kolladım, o da aynı şekilde beni koruyup kolluyor,” diyerek duygusal bağını anlattı. Şila’nın bakımsız halde bulunduğunu belirten Kızgın, tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ve şimdi sağlıklı bir hayat sürdüğünü belirtti. “Bana geldiğinde çok bakımsızdı, tüm bakımlarını yaptırdım, şimdi birlikte dışarı çıkıyoruz” ifadeleriyle dostluğunun ne denli güçlü olduğunu vurguladı.

Exit mobile version