Adalet arayışı sürüyor: Ferdi Zeyrek’in ölümünün üzerinden bir yıl geçti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütürken yaşamını yitiren Ferdi Zeyrek, ölümünün birinci yılında düzenlenen anma etkinlikleriyle anıldı. Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, hem devam eden hukuki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu hem de eşinin Manisa’ya bıraktığı mirası değerlendirdi.

Ferdi Zeyrek’in yalnızca ailesi için değil, tüm Manisa için önemli bir değer olduğunu belirten Nurcan Zeyrek, yaşadıkları acının Manisa halkı tarafından sahiplenilmesinin kendilerine güç verdiğini söyledi.

“Ferdi sadece benim eşim, çocuklarımın babası değil; Manisa’nın evladı, kardeşi ve başkanıydı” diyen Zeyrek, “O acı günden bu yana Manisa halkı bizi bir an olsun yalnız bırakmadı. Sokakta karşılaştığımız her hemşehrimizin samimi desteği, duaları ve dayanışması bize büyük güç verdi. Üç kızımla birlikte ayakta kalmamızda bu desteğin çok önemli payı var” ifadelerini kullandı.

“Adalet arayışımız sürecek”

Eşinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada ihmal iddialarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Nurcan Zeyrek, adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Kızı Nehir Zeyrek’in cenaze töreninde dile getirdiği “Babamın kanını yerde bırakmayın” sözlerini hatırlatan Zeyrek, “Bu sözler yalnızca bir evladın acısını değil, adalete olan inancımızı ve talebimizi de yansıtıyor. Kazaya ilişkin ihmal iddiaları ve adli sürecin tüm ayrıntıları titizlikle takip ediliyor. Avukatlarımızla birlikte her aşamayı yakından izliyoruz. Hiçbir şüphenin karanlıkta kalmaması ve sorumluların hak ettikleri cezayı alması için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

“Manisa’nın umudu oldu”

Ferdi Zeyrek’in kısa süren görev süresine rağmen Manisa için büyük bir değişimin öncüsü olduğunu ifade eden Nurcan Zeyrek, “Ferdi, Manisa’da sadece bir seçimi kazanmadı; 74 yıllık bir tıkanmışlığın önünü açtı. Şehrin üzerindeki ölü toprağını attı ve insanların umudu oldu. Görev süresi kısa sürdü ancak her gününü Manisa’ya hizmet ederek geçirdi” diye konuştu.

Zeyrek’in en büyük hayalinin çocukların yatağa aç girmediği, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamın merkezinde yer aldığı, adil ve üreten bir Manisa oluşturmak olduğunu belirten Nurcan Zeyrek, özellikle kırsalda yaşayan çocukların eğitimde fırsat eşitliğine kavuşmasının eşinin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Ferdi Zeyrek’in adını yaşatacak vakıf çalışmaları hakkında da bilgi veren Nurcan Zeyrek, “Onun çocuklara ve kadınlara duyduğu sevgiyi, yarım kalan hayallerini yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu, hem ailemizin hem de onu sevenlerin en büyük sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Görev başındayken hayatını kaybeden Ferdi Zeyrek, ölümünün birinci yılında Manisalılar tarafından sevgi, özlem ve dualarla anıldı.

Exit mobile version