Adaylığı sorulan Tosyalı: “Henüz bir telefon gelmedi”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, düzenlendiği kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, Ak Parti’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda yöneltilen sorulara cevap veren Tosyalı, “Bu konuda bana gelen bir telefon olmadı. Ancak sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı’nın talepleri doğrultusunda adaylık teklifini değerlendireceğimi belirtmeliyim,” dedi. Tosyalı, 15 Ocak […]

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, düzenlendiği kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, Ak Parti’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda yöneltilen sorulara cevap veren Tosyalı, “Bu konuda bana gelen bir telefon olmadı. Ancak sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı’nın talepleri doğrultusunda adaylık teklifini değerlendireceğimi belirtmeliyim,” dedi. Tosyalı, 15 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edileceği iddia edilen adaylığıyla ilgili kesin bir bilgi olmadığını vurguladı.

‘’İl olma talebinde bulundum’’

Bir basın mensubunun İskenderun’un il olması taleplerini gündeme getirmesi üzerine Tosyalı, “Hizmetlerin eşit dağılmadığı bir durumda böyle bir talepte bulundum. Benzer sorunlar yaşayan ilçe belediyelerinin de benzer taleplerde bulunmaları gerekir” şeklinde konuştu. Tosyalı, yerel yönetimlerin hizmet konusundaki sorumluluklarına dikkat çekti.

Hükümetimizin politikasına uymaya devam ederim

Suriyeli mültecilerin durumuyla ilgili bir soru üzerine Tosyalı, Hatay’daki vatandaşların, Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesi konusundaki görüşleri hatırlatıldığında, “Eğer Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilir ve Hatay halkının takdiri ile kazansam bile, bu durum yerel yönetimlerin sorumluluk alanında olan bir şey değil. Hükümetimizin politikasına uymaya devam ederim” şeklinde açıklama yaptı.    (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version