AFAD ödemelerinde hata

Depremzedelerin hane başına yapılan destek ödemeleri yeniden değerlendirilecek. Kamu Denetçiliği Kurumu, hatalı yönlendirmeler nedeniyle tavsiye kararı verdi. Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bir vatandaş, Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın (AFAD) 10 bin TL’lik hane başı destek ödemesinin yanlış kişiye yapıldığını belirterek Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. Kurum, yapılan inceleme sonucunda, ödemenin hatalı yönlendirmelerle farklı bir […]

Depremzedelerin hane başına yapılan destek ödemeleri yeniden değerlendirilecek. Kamu Denetçiliği Kurumu, hatalı yönlendirmeler nedeniyle tavsiye kararı verdi.
Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bir vatandaş, Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın (AFAD) 10 bin TL’lik hane başı destek ödemesinin yanlış kişiye yapıldığını belirterek Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu. Kurum, yapılan inceleme sonucunda, ödemenin hatalı yönlendirmelerle farklı bir eve kaydedilen bir bireye yapıldığını tespit etti.
Başvurucu, ödeme alınan kişinin kendi evlerinde Haziran 2022’de misafir olarak kaydedildiğini ve daha sonra ayrıldığını, deprem sırasında da evde olmadığını ifade etti. Bu durumda, depremzedelerin hane başı destek ödemelerinin, ödeme yapılan kişi ile aynı adreste yaşayanlar olmadığı durumlarda yeniden değerlendirilmesi gerektiğine karar verildi.
KDK, yaptığı incelemenin ardından destek ödemesinin her konutta adres kaydı bulunan vatandaşların en yaşlısına yapıldığını belirledi. Aynı adreste kayıtlı fakat fiilen birlikte yaşamayan vatandaşların itirazlarının değerlendirilmesi gerektiği sonucuna ulaştı. Bu çerçevede, başvurucunun ödeme yapılan kişi ile deprem tarihinde aynı evde yaşayıp yaşamadığına dair yapılacak inceleme sonuçlarına göre ödemenin yeniden değerlendirilmesi için AFAD’a tavsiye kararı verildi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version