Afetten Sonra Yaşam İnsiyatifi Arsuz’da Kütüphane kurdu

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden sonra zarar gören bölgelerde “yerel kaynaklarla daha iyisini inşa etmek” ilkesiyle yola çıkan Afetten Sonra Yaşam İnisiyatifi, Arsuz’un Gözcüler ilçesinde kütüphane kurdu. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş ile Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in katılımıyla gerçekleşen LAD-Gözcüler Kütüphanesi’nin açılışı geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. Afetten Sonra Yaşam (Life After Disestar-LAD) inisiyatifinin […]

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden sonra zarar gören bölgelerde “yerel kaynaklarla daha iyisini inşa etmek” ilkesiyle yola çıkan Afetten Sonra Yaşam İnisiyatifi, Arsuz’un Gözcüler ilçesinde kütüphane kurdu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş ile Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in katılımıyla gerçekleşen LAD-Gözcüler Kütüphanesi’nin açılışı geçtiğimiz ay gerçekleştirildi.

Afetten Sonra Yaşam (Life After Disestar-LAD) inisiyatifinin girişimleri ve gönüllülerin katkılarıyla kurulan kütüphanenin amacı; özellikle evlerinde veya kaldıkları konteyner kentlerde sağlıklı bir çalışma ortamı bulamayan çocuk ve gençlere sessiz, sakin ve ferah bir çalışma ortamı sunmak olduğu belirtildi. LAD- Gözcüler Kütüphanesi Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Çok Amaçlı Salon’da hizmete girdi.

Açılışı gerçekleştirilen kütüphane bünyesinde yer alan Kitap Kulübü de eş zamanlı olarak faaliyetlerine başladı. Genç üyelerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanında, onlara sosyalleşme ortamı da yaratan Kitap Kulübü, üyeleri için iki haftalık aralıklarla okuma buluşmaları düzenliyor.

Depremden bu yana desteklerini sürekli devam ettiren insiyatifin etkinliklerini takip etmek isteyenler https://www.meetup.com/lad-hatay/ bağlantısını takip edebilirler. – Sinan Seyfittinoğlu –

Exit mobile version