e-Devlet üzerinden CİMER’den yapılan başvuruya verilen yanıtta, destek ödemelerinin sona erdiği bildirildi.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, hak sahibi afetzede ailelere yönelik kira destek ödemesinin 15 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen 36. ödeme ile birlikte sonlandırıldığı ifade edildi. Böylece, belirli bir süre boyunca devam eden kira yardımı programı tamamlanmış oldu.
AFAD tarafından yapılan bilgilendirmede, “Hak sahibi afetzede ailelere 15.03.2026 tarihinde 36. kira destek ödemesi son kez ödenerek kira destek ödemesi sonlandırılmıştır. Bilginize sunulur.” denildi.
Söz konusu destek, deprem ve diğer afetlerden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak hayata geçirilmişti. Program kapsamında düzenli olarak yapılan ödemelerle afetzedelerin kira yükünün hafifletilmesi amaçlanmıştı.
Ödemelerin sona ermesiyle birlikte, afetzede vatandaşların bundan sonraki süreçte nasıl destekleneceği ise merak konusu oldu. AFAD ve ilgili kurumların ilerleyen günlerde yeni destek programlarına ilişkin açıklama yapması bekleniyor.