Ağaç düşmanı firmaya 100.000 TL ceza!

Antakya Kışlasaray Mahallesi Çiçek Apartmanı önündeki palmiye ve çam ağaçlarını kökünden kesen firmaya 100 bin TL karşılığında 2000 ağaç fidanı dikimi cezası verildi.

Dün sosyal medyada büyük ses getiren Antakya- Kışlasaray mahallesi Çiçek Apartmanı bahçesindeki ağaçların yıkım ekiplerince kökünden kesilmesi olayına tepkiler üzerine Hatay Valiliği konuya eğildi ve ilgili firmaya 100.000 TL ceza karşılığında Çanakkale Ormanlığı’na aynı nitelikte 2000 ağaç fidanı dikim cezası verdi. Valilikten konuyla ilgili şu açıklama yapıldı.

“Basında yer alan yıkım ve enkaz ekiplerinin bina önündeki 2 ağacı söktüğü haberlerine ilişkin gerekli incelemeler yapılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda yıkımı gerçekleştirilen binanın çevresinde az hasarlı binanın ve üst kotunda daha çok ağacın olduğu tespit edilmiştir. Yıkımın bütün alanlara dağılması halinde can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağı İş Sağlığı ve Güvenliği Birimlerince de belirtilmiştir. Bu duruma rağmen Valiliğimiz olarak ilgili firma ile yapılan görüşmeler sonucunda bahsi geçen apartmanın yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri tamamlandıktan sonra yine aynı özelliklere sahip ağaçların söz konusu alana diktirilmesi ve yine ilgili firmanın toplamda 100.000,00 Tl değerindeki 2.000 adet ağaç fidanının Çanakkale Ağaçlandırma Sahaları’na dikilmek üzere TEMA Vakfı’na bağışlanması sağlanmıştır.
Ağaçlarımızın şehrimizin ve dünyamızın geleceği için ehemmiyetinin farkındalığı ile konunun takibinin yapıldığını; Devletimizin ve milletimizin bütün imkanları ile Hatay’ımızın ihyası ve inşası için çalıştığımızı ve çalışmalara da devam edeceğimizi belirtir, vatandaşlarımızın müsterih olmalarını temenni ederiz.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.” – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version