Ağır tonajlı araçlara yeni güzergâh

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Eylül ayı olağan toplantısı, Genel Sekreter Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari taksilerde dijital sistemlere geçiş, servis plakalarının vize süresi, ağır araçlar için alternatif güzergâh belirleme ve yeni toplu taşıma hatlarının açılması gibi toplamda 52 gündem maddesi masaya yatırıldı. Toplantıda alınan karar doğrultusunda, Defne ilçesi Toygarlı TOKİ […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Eylül ayı olağan toplantısı, Genel Sekreter Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari taksilerde dijital sistemlere geçiş, servis plakalarının vize süresi, ağır araçlar için alternatif güzergâh belirleme ve yeni toplu taşıma hatlarının açılması gibi toplamda 52 gündem maddesi masaya yatırıldı.
Toplantıda alınan karar doğrultusunda, Defne ilçesi Toygarlı TOKİ inşaat alanına giden ağır tonajlı araçların mevcut güzergâhı trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu için alternatif bir yol belirlendi. Araçların artık Orhanlı Kavşağı’nı kullanarak 660. Sokak istikametinden şantiye alanına gitmeleri kararlaştırıldı.
Hatay genelinde faaliyet gösteren ticari taksilerde dijital dönüşüm süreci başlatılıyor. T plakalı taksilere dijital taksimetre, tablet, güvenlik kamerası ve panik butonu montajı yapılacak. Ayrıca “Taksi Yönetim Merkezi” uygulamasına geçilerek taksilerin daha güvenli ve çağdaş bir hizmet vermesi hedefleniyor.


Depremden olumsuz etkilenen bazı servis plakalarının vize işlemlerinin yapılamaması nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla, servis plakalarının vize süreleri 31 Aralık 2025 tarihine kadar uzatıldı. Bu sayede işletmecilere destek sağlanmış olacak.
İskenderun ilçesinde, Bitişik-Orhangazi ile Bekbele Sefa Atakaş Anadolu Lisesi arasında yeni bir toplu taşıma hattı açılmasına karar verildi. Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi’nde ise Hasan İkiz Caddesi’nde trafik akışının tek yön olacak şekilde düzenlenmesine karar verildi.
Antakya’nın Akasya Mahallesi’nde bulunan Şehit Mustafa Dolunay Anaokulu yanındaki yol, öğrenciler için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle tek yön olarak düzenlenecek. Bu düzenleme ile öğrencilerin güvenliği artırılacak.

Exit mobile version