Aile Destek Programı ödemeleri başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programı’nın bu yılın sonuna kadar uzatıldığını belirtti. Sosyal yardımların kimseyi geride bırakmayan […]

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programı’nın bu yılın sonuna kadar uzatıldığını belirtti. Sosyal yardımların kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla devam ettiğini ifade eden Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerinin yanı sıra gelir kriterlerine göre belirlenen ve düzenli sosyal yardım almayan hanelerin de programa dahil edildiğini belirtti.

Bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programı kapsamında toplam 92,1 milyar TL destek sağlandığını hatırlatan Bakan Göktaş, bu ayki ödemelerle ilgili detayları da paylaştı. Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanelere 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise yaklaşık 2,2 milyon hanelere 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar TL ödeme yapılacak.

Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarının etkinliğini artırmak amacıyla hayat koşullarındaki gelişmeleri ve değişimleri göz önünde bulundurarak bütüncül bir şekilde uygulandığını vurguladı. Eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine erişilebilir hizmet sunmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. – Volkan İcil-

Exit mobile version