Ailesini depremde kaybeden eş adlarını yaşatmak için okul yaptırıyor

Antakyalı Mümtaz Gövce,6 Şubat depreminde eşi ile 2 kız çocuğunu kaybetmişti. İstanbul’da çalışıyordu, deprem haberiyle birlikte Antakya’ya geldi, enkaz altındaki eşi ile kızlarını kurtarmak için yapabileceği ne varsa yapmaya çalıştı, ancak telefon mesajı ile yardım isteyen ne kızlarına ne de eşine yardım edememişti.. Göz göre eşini ve çocuklarını kaybeden Mümtaz Gövce, acısını içine gömdü ve […]

Antakyalı Mümtaz Gövce,6 Şubat depreminde eşi ile 2 kız çocuğunu kaybetmişti. İstanbul’da çalışıyordu, deprem haberiyle birlikte Antakya’ya geldi, enkaz altındaki eşi ile kızlarını kurtarmak için yapabileceği ne varsa yapmaya çalıştı, ancak telefon mesajı ile yardım isteyen ne kızlarına ne de eşine yardım edememişti..

Göz göre eşini ve çocuklarını kaybeden Mümtaz Gövce, acısını içine gömdü ve onlar adına Antakya’ya eğitim yuvası kazandırarak onları ölümsüzleştirme kararı aldı.

Depremde kaybettiği eşi SENA GÖVCE ile kızları ECE BİRCE ve ELİF EYLÜL için ”Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim sevdamsınız.” diyen yalnız baba Mümtaz Gövce,onlar adına yaptıracağı okulla ilgili şunları paylaştı: “Kızlarım ve rahmetli eşim adına:ANAOKULU,İLKOKUL,ETÜT MERKEZİ OKUL yapımı için imzalar alındı, Sadece konteyner bekliyoruz.Antakya’da hiçbir şey hızlı ilerlemiyor”

Depremde eşi ve kızlarını kaybeden Mümtaz Gövce, kente kazandıracağı eğitim kurumu ile ilgili sürecin hızlanmasını beklerken geride kalan 7,5 ayda acılarını içine gömmeye çalışıyor, yalnızlığını da zaman zaman şu mesajlarla sözlerle paylaşmaya çalışıyor:
-6 Şubat sonrası:
-Hayallerim yok ama her güne umutla bakıyorum
-Çok şey yapıyorsun, ama hiçbir şey yapmak istemiyorum
-Yaşamak istemiyorum,ama nefes alıyorum
-Unutamıyorsun, ama yaşamamış gibi davranıyorum..
Mümtaz Gövce’nin bir başka paylaşımında da şunlar yer aldı:
-6Şubat depreminden bu yana ne yazık ki ikinci bir hayat yaşıyorum
İkinci hayat,ikinci hayatın tek bir hayat olduğunu anladığında başlar Üç günlük dünyanın ikinci günündeyim
Ne ilk günkü heves var içimde, ne de üçüncü günün korkusu!..
Depremde kaybettiği eşi ve 2 kızı için okul yaptıracak olan Mümtaz Gövce’nin yalnız kaldığı dünyada 6 Şubat sonrasıyla ilgili yorumu da şöyle:
-6 Şubat’tan sonra artık;
-Ne tarihlerin
-Ne mekanların
-Ne zamanın
-Ne yediğin yemeğin
-Ne içtiklerinin
ne önemi ,ne de tadı kaldı!.. – Adil Yeşildağ –

Exit mobile version