AK Parti Kadın Kolları İsrail Saldırılarını Protesto Etti

Hatay AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, Gazzeli anneler adına yaşam haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aynı zamanda, Hatay’da AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, İsrail’in saldırılarını da protesto etti. Grup adına açıklama yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül Çalım, Filistin, Gazze ve Refah’ta yaşanan soykırımın anne olmayı […]

Hatay AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, Gazzeli anneler adına yaşam haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aynı zamanda, Hatay’da AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, İsrail’in saldırılarını da protesto etti.

Grup adına açıklama yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül Çalım, Filistin, Gazze ve Refah’ta yaşanan soykırımın anne olmayı hiç bu kadar zor hale getirdiğini belirtti. Çalım, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi raporuna göre Gazze’de 9 bin kadının öldüğünü ve günde ortalama 63 kadının hayatını kaybettiğini, bunların 37’sinin anne olduğunu aktardı. Ayrıca, kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısının 2 bin 100 olduğunu vurguladı. Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 6 bin hamile kadının risk altında olduğunu belirten Çalım, her gün 180 annenin ölümle burun buruna doğum yaptığını ifade etti. Hamas’ın ateşkes önerilerini onayladığını ancak İsrail’in saldırılarının artarak devam ettiğine dikkat çeken Çalım, İsrail’e ateşkes için adım atma çağrısında bulundu. Son olarak, İsrailli yetkililere seslenerek, vaat edilmiş toprakları hayattan kopardıkları annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceklerini sordu.

 

(Mehmet Durmaz)

Exit mobile version