AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Ankara’da önemli ziyaretlerde bulundu. Hatay’ın yeniden inşası, kalkınması ve vatandaşların beklentilerinin karşılanması amacıyla gerçekleştirilen bu temaslar, siyaset ve bürokrasinin üst düzey isimlerini bir araya getirdi.
Heyet, ilk olarak AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Hatay’ın güncel durumu, devam eden projeler, deprem sonrası toparlanma süreci ile bölgenin yatırım ihtiyaçları detaylı şekilde ele alındı. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, merkezi hükümetin Hatay’a desteğinin artarak devam edeceği vurgulandı.
Başkentte Gündem Hatay
Daha sonra TBMM’de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile bir araya gelen heyet, Hatay’ın yasama gündemindeki önceliklerini masaya yatırdı. Toplantıda, bölge halkının beklentileri, altyapı yatırımları ve özel teşvik politikaları üzerinde duruldu. Güler, Hatay’ın kalkınması için tüm imkânların seferber edileceğini belirterek birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.
Heyet ayrıca AK Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan ile de bir araya gelerek teşkilat çalışmaları, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve seçim sonrası süreçlere dair fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede Hatay teşkilatının seçimlerde gösterdiği güçlü performans takdirle karşılandı.
Hüseyin Yayman: “Hedefimiz Hatay’ı Yeniden Ayağa Kaldırmak”
Ziyaretlerin ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Ankara temaslarının son derece verimli geçtiğini belirtti. Yayman, “Efkan Ala, Abdullah Güler ve Eyüp Kadir İnan’a, Hatay’a verdikleri yakın ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz. Bu kadim şehir için birlik ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız, Hatay’ı en kısa sürede yeniden ayağa kaldırmak ve vatandaşlarımızın huzurunu sağlamaktır” ifadelerini kullandı.