Akdeniz Mahallesi rezerv alanı dışında

Defne ilçesine bağlı Armutlu ve Akdeniz mahalle muhtarları, geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Ceylan ile bir araya gelerek mahallelerindeki mevcut durumu masaya yatırdılar. Akdeniz Mahalle Muhtarı, yapılan görüşmenin ardından mahallesinin rezerv alan olmadığını vurgulayarak şu açıklamaları yaptı: “İl Müdürümüz Sayın İsmail Ceylan ile Pazartesi günü Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği […]

Defne ilçesine bağlı Armutlu ve Akdeniz mahalle muhtarları, geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Ceylan ile bir araya gelerek mahallelerindeki mevcut durumu masaya yatırdılar. Akdeniz Mahalle Muhtarı, yapılan görüşmenin ardından mahallesinin rezerv alan olmadığını vurgulayarak şu açıklamaları yaptı:

“İl Müdürümüz Sayın İsmail Ceylan ile Pazartesi günü Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde mahallemizle ilgili istişarede bulunduk. Daha önce belirttiğimiz gibi mahallemiz rezerv dışındadır. Yerinde dönüşüm ve orta hasarlı bina sahipleri belediyeden ruhsat alabilirler. Belediye ruhsat vermek zorundadır. İl Müdürümüze ilgi ve alakasından dolayı mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim. Ortalıkta dolaşan bilgi kirliliğine kulak vermeyiniz. Gerçek bilgileri beni takip ederek edinebilirsiniz. Ben sizlerin haklarını sonuna kadar savunuyor ve savunmaya devam ediyorum. Bana bilgi geldikçe sizlerle paylaşmaktayım.”

Armutlu Mahalle Muhtarı Cüneyt Öfkeli ise aynı görüşmede şu gelişmeleri paylaştı:

“Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sn. İsmail Ceylan Beyefendiyle mahalle sakinlerimin taleplerini değerlendirdik. Kuseyri Sitesi, Akbay Sitesi, Payaslı ve bilinen apartmanlarıyla ilgili mahalle sakinlerimin rezerv taleplerini içeren dilekçelerini değerlendirdik. Mahallemizdeki ruhsat alamayan orta hasarlı binalarla ilgili sorunları da ele aldık. Müdürümüz yakın zamanda bu konularla ilgili bizleri bilgilendirecek. Kıymetli müdürüme ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Bu görüşme sonucunda muhtarlar, ilgili konularda çözüm odaklı yaklaşımların sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar ve il müdürüne teşekkür ettiler. – Yusuf Cemil Karaçay-

 

 

Exit mobile version