Akgöl, iddiaları yalanladı

“Bugüne kadar vatanıma, milletime ihanet içerecek hiçbir olayın içinde olmadım, bundan sonrada olmam mümkün değildir.” Eski Milletvekili Hasan Akgöl, kendisiyle ilgili olarak, Suriye Devlet Başkanına Partisi CHP adına mektup götürdüğü şeklinde iddialar olduğunun altını çizdi, “Bunların hepsi yalandır, ispatlamayan alçaktır, müfteridir” dedi. Eski Milletvekili Akgöl, şöyle dedi: “Son günlerde basında, aslı astarı olmayan, gerçek dışı […]

“Bugüne kadar vatanıma, milletime ihanet içerecek hiçbir olayın içinde olmadım,

bundan sonrada olmam mümkün değildir.”

Eski Milletvekili Hasan Akgöl, kendisiyle ilgili olarak, Suriye Devlet Başkanına Partisi CHP adına mektup götürdüğü şeklinde iddialar olduğunun altını çizdi, “Bunların hepsi yalandır, ispatlamayan alçaktır, müfteridir” dedi.

Eski Milletvekili Akgöl, şöyle dedi:

“Son günlerde basında, aslı astarı olmayan, gerçek dışı ve şahsımı hedef alan haberler yapılmıştır. Yalan üstünden oluşturulan algıyı yönetmeye yönelik haberlere göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Suriye Devlet Başkanı Sayın Esad’a gönderdiği bir mektup bulunmakta ve bu mektubu da Suriye yetkililerine benim ve Milletvekilimiz Mehmet Güzelmansur’un ilettiği belirtilmektedir.

Ben, şahsım olarak, Hatay’dan hiçbir yere ayrılmadığımı, Ankara’ya bile çok uzun süredir gitmediğimi, hele ki Suriye’ye yıllar önce Milletvekili heyetiyle gitmemiz haricinde asla gitmediğimi, hiç kimseyle irtibat halinde olmadığımı belirtirim. Eğer böyle bir mektuba aracılık ettiğimi, Suriyeli yetkililerle görüştüğümü, iletişime girdiğimi ispat eden olursa, şu andan itibaren siyasetten ayrılacağımı belirtmek isterim.

Ne ben ne de üyesi olmaktan şeref duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, bu milletin ve devletin yüksek çıkarları dışında bir amaç uğruna hareket etmeyiz. Bugüne kadar vatanıma, milletime ihanet içerecek hiçbir olayın içinde olmadım, bundan sonrada olmam mümkün değildir. Kaldı ki daha önce de Suriye’ye heyet olarak yaptığımız ziyaretlerde, ülkem adına hiçbir yanlışta bulunmamış, savaşın bitmesi için, kardeş kanının akmaması için bize düşen bir görev var ise onu yerine getirmek için gitmiştim. Ki o zamanki ziyaretlerimizin doğru olduğu, şu an hükümetin Suriye ile görüşme taleplerinden de anlaşılmaktadır.

Şu bilinsin ki, bu haberlerin tek amacı fitneyi yaymaktır. Bu haberleri gazetelerinde, köşelerinde yazanları ispata davet ediyorum. İspat etmemeleri durumunda yalancıdırlar, alçaktırlar, müfteridirler.” -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version