Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

AKP Saflarında Özel Biri: Hüseyin Yayman

İyi günler sevgili okuyucu.

Antakya Gazetesi olarak yayın yaşamımızda 52 yılı geride bıraktık ve bu geçen süre zarfında, doğal olarak siyaset ve siyasetçiyle hep iç içe olduk. İşin doğası gereği, sol görüşlü bir yayın organı olduğumuzdan, tarafsız yayın politikamıza rağmen sağ siyasetçiler bize ve gazetemize zaman zaman mesafe koymuşlardır. Sol siyasetçiler ise bazen fazla samimi olup hızını alamamıştır. Ama hep bir denge tutturulmuştur.

O vakit bir sağ siyasetçi bizi aradığında, bize bir değerlendirme yaptığında, ister istemez daha dikkatli ve daha heyecanlı oluyoruz. AKP Milletvekili Sayın Hüseyin Yayman, saygın bir bilim insanı olmanın da verdiği yüksek entelektüel birikimleriyle, seçildiği günden bu yana ne bizi ne de gazetemizi ötekileştirmemiş, bizim ile son derece nezih ve saygın bir bağ kurmuştur.

Bu özelliği ile Sayın Milletvekili Yayman, farklı bir siyasetçi olduğunu hissettiriyor ve bize verdiği önem/değer ile farklı dünya görüşüne sahip olsak da, gönül kapısını açıp dostluk inşa ediyor. Onun gibi siyasetçiler sayesinde siyasi görüşler arasında uçurum kayboluyor, insan olmanın büyük erdemiyle fikri ve felsefi bir köprü inşa ediliyor.

Sayın Hüseyin Yayman ile sohbet etmek, onu dinlemek, değerlendirmelerindeki mantık ve derin bilgi birikimini paylaşmak bizi zenginleştiriyor, farklı bir pencereden görmediğimiz, göremediğimiz bazı ayrıntıları yakalamamıza ve yeni perspektifleri keşfetmemize olanak sağlıyor.

Böyle olduğu zaman, hem ilimizin sorunlarını hem de ülke genelinde yaşanan gelişmeler yanı sıra dünya siyasetini çok daha sağlıklı masaya yatırabiliyoruz.

Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yayman, kim ne derse desin; bu kentin, bu toprakların bir evladı, siyasetçisi olması yanı sıra partiler üstü vizyonu olan, sıra dışı bir siyasetçi ve bilim insanıdır. Hatay için bir şans, ülkemiz için bir değerdir. Bunu gönül rahatlığıyla yazıyorum. Çünkü onu İNSANI BAŞKENT yapan özelliği ile çok sevdik.

Sayın Yayman, Hatay’ın sorunlarına son derece hakim bir siyasetçi. Bugüne kadar üstlendiği üst düzey görevlerde önüne ilimiz ve bölgemiz ile ilgili sorunlar geldiğinde hiç ihmal etmemiş, çözüm odaklı bir çaba ortaya koymuştur. Uzun bir dönem TV ekranlarında yorumculuk yaparak uzlaşı, empati ve idrak konusunda saygın bir duruşu örneklemiştir. Bu duruşunu, Hatay’ımızın özgün mayasına uygun bir çaba ile taçlandırmış, gerek partisinde gerek ise sorumluluk üstlendiği birçok yerde önce kendi elini uzatmış ve kendisine uzanan tüm elleri samimiyetle tutmuştur.

Biz gazeteciler, mümkün olduğunca eleştiri yazısı yazmayı severiz. Nedense, kalemimiz övgü yazılarında körleşir. Korkarız övgü yazmaya. Çünkü övdüğümüzde, okuyucumuzun bizim övdüğümüz kişi ya da olaydan bir faydamız olduğunu düşünmesinden çekiniriz. Ama ben, hak eden için övgüyü mesleğimin en güzel tarafı olarak görürüm.

Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yayman ile yaptığımız son görüşmede, Sayın Vekilimiz, yerel basını ve yerel kanaat önderlerini çok önemsediklerini, bağ kurmak için gösterdikleri çabanın bir oy avcılığı olmadığını, “bize oy vermeyin, bize gönül kapınızı açın” inancı ve samimiyetiyle yaklaştıklarını ifade etti.

Ne güzel.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi değerli Vekilimiz Hüseyin Yayman’ın bu saygın duruşunun yanında biz de ayakta duruyor, aynı çağrıyı tüm siyasetçilerimize yapıyor, sağcı-solcu ayrımı yapmaksızın bu kent ve ülke için sahip olduğumuz tüm değerlerimize dost elimizi uzatıyoruz.

Başarılar Sayın Hüseyin Yayman.

İyi çalışmalar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER