Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akp, Yavuz’a taktı !

Samandağ Belediye Meclisi, ilçede

Samandağ Belediye Meclisi, ilçede bazı cadde, sokak ve parklara yeni isimler verdi. Karar, onay için Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. BŞB Meclisi’nde, AKP Grubu 7 isme
‘EVET’, Yavuz Sokak ismi yerine Suadiye Sokak ismine ise karşı çıktı. Öneri Meclis’ten geçirilmedi.

Samandağ Belediye Meclisi’nin ilçe içinde bazı cadde, sokak ile alan isimlerine ilçeye Belediye Başkanı ya da başka şekillerle hizmet etmiş ve sembol olmuş isimlerin verilmesi şeklindeki kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmedi.
BŞB Meclisi AKP Grubu, önerilen 7 ismi kabul ederken, ilçedeki “Yavuz Sokağı” isminin “Suadiye Sokağı” şeklinde değişikliğine ise karşı çıktı ve öneri geri çekildi.
Gündem üzerinde yapılan konuşmalarda, AKP ve MHP grupları “YAVUZ” isminin kaldırılmasına karşı çıkarken, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Meclis’e hitaben, “Arkadaşlar, burada ‘Suadiye’ adlı geniş kalabalık bir aile var. Kendi isimlerinin sokağa verilmesini istediler. Bizce makül. Sizin de onayınızı ekliyoruz” dedi ve İsimlendirme Komisyonu’na vereceği bilgilerle onları ikna edeceğine inandığını kaydetti.
Öneri, daha sonra kabul edilmeyeceği anlaşılınca, geri çekildi. BŞB Meclisi’nin, “YAVUZ” isminin kalkmasına tepki göstermesi nedeniyle geri çekilen Samandağ Belediye Meclisi kararı şöyle:
-“Yavuz Sokağı” yerine “Suadiye Sokağı” ismi verilmesi,
-“Menekşe Sokağı” yerine “Ali Terzi Sokağı” ismi verilmesi,
-“Girne Caddesi” yerine “Ganim Canbolat Caddesi” ismi verilmesi,
-“Ortaokul Caddesi” yerine “Dr.Mithat Abacı Caddesi” ismi verilmesi,
– “19.Sokak” yerine “Mithat Aslan Sokağı” ismi verilmesi,
-“Lise Sokağı” yerine “Ataullah Cilli Sokağı” ismi verilmesi,
-“62. Sokak” yerine “Adem Nural Sokağı” ismi verilmesi,
BŞB Meclisi’nde, önerideki 6 isme EVET denilirken, “Yavuz Sokağı” isminin kaldırılarak “Suadiye Sokağı” ismi verilmesi teklifine ise AKP ve MHP grubu karşı çıktı. -Cemil Yıldız-