Akşener yerel seçimde Millet ittifakı içinde yer almayacaklarını bir kez daha açıkladı!

6’lı masayı olaylı bir şekilde terkedip sonra geri dönen ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde  çizdiği zik-zaklar nedeniyle oy oranını düşüren  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’ye yönelik eleştirileri sürüyor.  Edirne’de Trakya Bölgesi İstişare Toplantısı’nda konuşan Akşener  “Saadet Partisi ev sahipliğinde 3 Mart’ta yapılan Altılı Masa toplantısına nasıl bir yöntemle Cumhurbaşkanı seçilecek diye gittim. Meğer isim oylayacakmışız, […]

6’lı masayı olaylı bir şekilde terkedip sonra geri dönen ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde  çizdiği zik-zaklar nedeniyle oy oranını düşüren  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’ye yönelik eleştirileri sürüyor.  Edirne’de Trakya Bölgesi İstişare Toplantısı’nda konuşan Akşener  “Saadet Partisi ev sahipliğinde 3 Mart’ta yapılan Altılı Masa toplantısına nasıl bir yöntemle Cumhurbaşkanı seçilecek diye gittim. Meğer isim oylayacakmışız, iş ona döndü. Herkes ‘Kılıçdaroğlu’ dedi. En son bana söz verildi. Ben de vatandaşın nezdinde iki arkadaşımızın (Ekrem İmamoğlu – Mansur Yavaş) masadaki herkesten önde olduğunu, dolayısıyla her partinin bir anket firması tavsiye etmesini ve sonuca uymamız gerektiğini söyledim. Kabul edilmedi. Kılıçdaroğlu “Beşimiz beni uygun gördüğüne göre biz imzalayalım” dedi. Ben masa yıkmadım. O seçim kazanılsın diye zehir içtim.” dedi.
İttifak sisteminden vazgeçtiklerini vurgulayan Akşener, “Bu sistemle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil, 2028’de de, rahmetli Elçibey’in söylediği gibi özü başımıza gireceğiz” şeklinde konuştu. (Sami Gökçe)
Exit mobile version