Akut Vakfı, Serinyol Mahallesi’ne yeni okullar kazandırdı

Hatay'ın Serinyol Mahallesi'nde, depremde hasar gören okulun yerine, Akut Vakfı tarafından hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Serinyol İlkokulu ve Serinyol Ortaokulu, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. döneminde öğrencilere kapılarını açtı.

Açılış törenine Akut Yönetim Kurulu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gazeteci Özlem Gürses ve Eski Milli Futbolcu Gökhan Zan gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Açılış programı, depremde kaybedilen vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı.
Akut Vakfı tarafından öğrencilere, çanta hediye edildi. Çantanın içerisinde kırtasiye malzemeleri çocuklar için atıştırmalıklar ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki tarafından yazılmış mektup yer aldı.
Okul Müdürü yaptığı konuşmada, okulun inşasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim almalarının önemine vurgu yaptı.
Akut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ise açılışta yaptığı konuşmada, “Zor zamanlar insanlara gizli güçlerini keşfetme fırsatı sunar. AKUT VAKFI olarak Hatay’ın yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırımların geleceğimiz için kalıcı değerler oluşturacağının bilinciyle, Hatay’da iki okul projemize büyük bir heyecanla başladık” dedi.
Hatay Valiliği ve Akut Vakfı arasında yapılan iş birliğiyle okulların açıldığını belirten Mahruki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere ilham veren görüşleri doğrultusunda, öğrencilerin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişeceğine inandıklarını ifade etti.
Akut Vakfı Başkanı, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere huzurlu, başarılı ve keyifli bir eğitim öğretim dönemi dilediğini belirterek, “Sizi çok seviyoruz ve her zaman yanınızda olacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version