Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri, zorlu çalışma koşulları nedeniyle kısa süreli molalar verdi. Kırmızı Burun ile Şelale Piknik Alanı mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak amacıyla hızla bölgeye sevk edildi. Vardiyalı şekilde yapılan yoğun kara müdahalesi sürerken, ekipler zorlu şartlar altında çalışmalarını aralıksız devam ettirdi.
Müdahale sırasında yorgun düşen “Ateş Savaşçıları” olarak adlandırılan itfaiye personelleri, kısa bir dinlenme molası vermek için yerlere uzandı. Bu anlar, bölgede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarına yansıdı. Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğü bildirildi.