Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek zorlu bir mücadeleyi beraberinde getirdi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, gece gündüz demeden yaklaşık 36 saat boyunca alevlerle savaştı.
“Yangın Savaşçıları” olarak anılan itfaiyeciler, zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen yangının kontrol altına alınması için canla başla çalıştı. Saatler süren yoğun uğraşların ardından yangın söndürülürken, ekipler yorgunluklarını dindirmek için yerlerde ve park banklarında uyuyarak dinlenme fırsatı buldu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelinin bu fedakâr çalışması, vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde, alevlerle geçen uzun mesainin ardından dinlenen kahramanların hem yorucu hem de insanı duygulandıran anları gözler önüne serildi.
Alevlerle Savaşan Ekipler 36 Saat Sonra İlk Kez Nefes Aldı
