Ali Emre Fırıncıoğulları Kütüphanesi…

Samandağlı Şehit Teğmen’in adı Bitlis- Tatvan’da yaşatıldı Samandağ Nerede, Tatvan Nerede? İki yıl önce Şehit düşen Samandağlı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın adı, Bitlis ili Tatvan ilçesindeki bir okulun kütüphanesine verilmek suretiyle yaşatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında imzalanan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” Projesi çerçevesinde, Bitlis ili Tatvan ilçesinde bulunan Hüseyin Çelik Anadolu […]

Samandağlı Şehit Teğmen’in adı Bitlis- Tatvan’da yaşatıldı

Samandağ Nerede, Tatvan Nerede?

İki yıl önce Şehit düşen Samandağlı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın adı, Bitlis ili Tatvan ilçesindeki bir okulun kütüphanesine verilmek suretiyle yaşatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında imzalanan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” Projesi çerçevesinde, Bitlis ili Tatvan ilçesinde bulunan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi’nde kurulan Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları Kütüphanesi törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 3 bin 500 kitabın toplandığı kütüphanenin açılışını Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Üzeyir Durmuş ve Renkli Rüyalar ekibi yaptı. Kütüphane açılışı, 31 Mart günü yapıldı. Şehit Ailesinin katılamadığı açılışla ilgili şu mesajı verdi: “Bu süreçte bizimle sürekli iletişim içinde olan ve projeye öncülük eden kıymetli hemşehrimiz Öğretmen Süleyman Sertel’e, katılımlarından dolayı Ali Emre’mizin devresi Üsteğmen Eren’e, Suriye’de Ali Emre’mizin yanında olan Uzman Çavuş Derviş Dişçeken’e değerli katılımlarından dolayı minnettarız. Oğlumuzun adının, anlamlı ve gençlere faydalı olacak böyle güzel projelerde yaşatılması bizim için büyük gurur ve onur kaynağıdır. Onun unutulmadığını görmek, en büyük tesellimizdir. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.”

-Cemil Yıldız-

Exit mobile version