Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali için konuştular

‘Adalet’ dediler Emel Korkmaz:

‘Adalet’ dediler

Emel Korkmaz: “ALİKEV’le birlikte, Ali İsmail gibi  nice evlatlarımız oldu. Ben Ali’mi kaybettim, ama binlerce Ali kazandım. Ben bunu, Ali İsmail’i kaybettiğim günden beri hep söylüyorum ve hayatta olduğum süre boyunca bunu söyleyeceğim.”

6 sene oldu… 6 koca sene… Acısıyla, hüznüyle, kaybıyla, yarattığı yepyeni umutlarla, yarım kalan düşlere ekledikleriyle… Gezi Parkı sürecinin Eskişehir adresinde işlenen cinayetlerin en genç kurbanlarından biri oldu, Ali İsmail Korkmaz. Adına kurulan ALİKEV (Ali İsmail Korkmaz Vakfı) ile yaşamaya devam etti.
Ölüm yıldönümünde, Annesi Emel Korkmaz, yaşadığı kaybı anlattı:
“Acım hiç bitmedi. Bugünkü gibi, bir Çarşamba sabahı kaybetmiştim Alimi. Acıyla değil, umutla anıyoruz. Ali’nin kaybıyla beraber umudu da yaşatmaya çalışıyoruz. Odasında, başucunda topladığı kitaplara bakarak, ‘anne bunlara dokunma, bunları köy okullarına göndereceğim’ demişti. Alimi kaybettikten sonra, sadece evde oturup gözyaşı dökerek yasını tutmak, yaptıklarının yanında haksızlık olurdu. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nı kurduk. Vakfımız, öğrencilere burs veriyor. Genç sanatçı fonumuz, müzik stüdyomuz, kütüphanemiz var; Vakıf’ta Ali İsmail’i hissediyorum. Alimin kaybıyla birlikte, en çok adaletsizliğe canım yanıyor.”
-HİÇ ÖLMEDİ!-
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği okuyan 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, Gezi Parkı olayları sırasında, 2 Haziran 2013 tarihinde, sivil giyimli polisler ve sokaktaki esnaf tarafından dövüldü, 38 gün komada kaldı ve 10 Temmuz 2013’te yaşamını yitirdi. Ölümü ile yarattığı enerji ise, hayalini kurduğu kalabalıkları ‘daha iyi bir dünya’ umudu etrafından topladı. 6. Ölüm yıldönümünde, o kalabalıklardan damlayan kelimeleri toparladık sizler için, Ali için fısıldananları bir araya getirdik ve umudun insanlarının ‘BURADAYIM’ diyerek ayağa kalkışını resimledik.

İşte o kelimeler ve söylenenler…

Erol Bilecik (INDEX-İşadamı):
Ali İsmail Korkmaz… Bize özgür ve sevgi dolu bir dünya düşlemeyi hatırlattığın için sana teşekkür ederiz. Sen, bu ülkede daima güzel yüreklerde ve aydınlık düşüncelerde yaşayacaksın!
Ahmet Şık (HDP İstanbul Milletvekili) :
Kardeşimiz Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi isyanları sırasında resmî ve sivil faşistlerce katledilmesinin yıl dönümü. Mehmet ve Fadime Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan’ın da adını anarak buradan bir kez daha söz verelim: “Emri ben verdim” diyenler de dâhil, halka karşı suç işleyen herkes düşman hukukuna değil, düşmanları için bile hukuk olması gerektiğine inanan hâkim ve savcılar tarafından yargılanacak. İşte o gün, Ali İsmail kardeşimizin düşünü kurduğu özgür ve demokratik Türkiye gerçek kılınmış olacak.
Fatma Kurtulan (HDP Mersin Milletvekili):
Gezi’de yitirdiklerimizden Ali İsmail’in de ölüm yıldönümü. Gezi protestolarına katıldığı için, sivil giyimli polis ve kişiler tarafından saldırıya uğradı. Hastanede yirmi sekiz gün yaşam mücadelesi verdi, altı yıl önce bugün yaşamını yitirdi. Onun şahsında Gezi’yi ve Gezi’de hayatını kaybedenleri ve yaralıları anıyoruz.
Özgür Özel (CHP Manisa Milletvekili):
10 Temmuz… Ali İsmail Korkmaz’ı kaybedeli altı yıl oldu. Ali İsmail, Eskişehir’de, Mevlüt Saldoğan ve onun yönlendirdiği siviller tarafından tekmelenerek, dövülerek ve hepimizin izlediği o korkunç görüntülerden sonra yoğun bakımdaki yaşam savaşını 10 Temmuz günü kaybetmişti. Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıl dönümünde kendisiyle birlikte Berkin Elvan’ı, Ethem Sarısülük’ü, Ahmet Atakan’ı, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Abdullah Cömert’i, Medeni Yıldırım’ı, Mustafa Sarı’yı, İrfan Tuna’yı, Selim Önder’i, Zeynep Eryaşar’ı ve Serdar Kadakal’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek katılımlı, en barışçıl ve bütün dünyaya Türkiye’de hâlâ daha umudun olduğunu, hâlâ daha gençlerin olduğunu ve bir başka Türkiye’nin mümkün olduğunu gösteren Gezi direnişini ve Gezi direnişçilerini bir kez daha selamlıyoruz.
Tülay Hatimoğulları Oruç (HDP Adana Milletvekili):
Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıl dönümü. Ali İsmail şahsında tüm Gezi şehitlerini saygıyla anıyorum.
Nihat Yeşil (Ankara Milletvekili):
Gezi direnişi esnasında vahşice dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın bugün ölüm yıl dönümü. Bugün yaşasaydı tam 25 yaşında olacaktı. Düşlerinde özgür dünya vardı. Biz, “Ağaçlara kıymayın efendiler” dedik, siz fidanlarımıza kıydınız. Bugün, ağaç kesilmesini istemeyen Ali İsmail Korkmaz’ın katledilişinin 6’ncı yıl dönümünde onu sevgi ve özlemle anıyoruz. Ali İsmail Korkmaz, o hep 19 yaşında.
Suzan Şahin (CHP Hatay Milletvekili) :
Özgür, eşitlikçi, çatışmasız bir dünya hayalinin peşinden koşan Ali İsmail Korkmaz’ı katledilişinin 6’ncı yılında saygıyla anıyorum. Tüm Gezi ve demokrasi şehitlerinin ruhu şad olsun.
Ulaş Karasu (CHP Sivas Milletvekili):
Altı yıl evvel bu ülkenin gördüğü en demokratik, en barışçıl eylem olan Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de kalleşçe dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı sevgi ve özlemle anıyorum.
Metin Uca (Sanatçı):
O hep 19 yaşında olacak, hayalleri yarım kalmayacak. Canım kardeşim Ali İsmail’in düşleri yarım kalmasın, yeni Ali İsmailler yetişebilsin diye, sizin de desteğiniz gerekiyor. Düzenli bağışçı olabileceğiniz gibi, gücünüzün yettiğince de katkı sağlayabilirsiniz, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na.
Ekrem İmamoğlu (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı):
Düşlerinde özgür bir dünya olan tüm masum yüreklere… Rahat uyu güzel çocuk, ruhun şad olsun.
Enver Aysever (Gazeteci):
Olur olmaz yerde “linç” sözcüğünü kullananlara anımsatırım. Linç, Ali İsmail Korkmaz a yapılandır. Alçaklar, kardeşimizi öldürdüler. Ülkenin güzel çocuklarına kıyanlar hesap verecek!
Aykut Erdoğdu (CHP İstanbul Milletvekili):
Vurmayın… Öldüm… Bu sözleri unutursak yüreğimiz kurusun… Bu hafıza, bir daha hiç kimsenin oğlu, hiç kimsenin kardeşi 19 yaşında ölmesin diye yüreğimizin derininde kalacak… Ali İsmail’in hatırası uğruna, hayatını verdiği değerleri yaşatmanın simgesi olacak.
Haluk Levent (Sanatçı):
“Kafan karışık, hangi siyasettensin bilmiyorum” demiş. Ülen, siyasi eğilim batsın! İnsan, hem Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine, hem Eren’in şehit edilmesine, hem Berfin’e, hem de soykırıma uğrayan Boşnaklara üzülebilir. Bunun siyasi eğilim ile ilgisi yok, insan olmakla ilgisi var!
Canan Kaftancıoğlu (CHP İstanbul İl Başkanı):
Tarih 10 Temmuz 2013… Bir çocuğu döverek öldürdüler Eskişehir sokaklarında. Anaların gözyaşının rengi yok…
Ece Temelkuran (Yazar):
Altı yıl oldu ve söyleyecek başka sözüm yok. Unutmayız… Unutulmaz…
Sezgin Tanrıkulu (CHP İstanbul Milletvekili):
Bu hayattaki en büyük özür borcu, gözü yaşlı analara olmalı… 6 yıl önce bugün aldılar, hayat ve neşe dolu Ali İsmail Korkmaz’ı bizden. Özgür ve barış dolu bir dünya hayalinden asla vazgeçmeyeceğiz.
Tuluhan Tekelioğlu (Gazeteci):
Ben, Ali İsmail Korkmaz! 19 yıllık ömrüme; insanlara, hayvanlara, doğaya, hayata duyduğum o büyük sevgiyi sığdıramadım, peşinden koştuğum hayallerime bu sürede ulaşamadım. Ama biliyorum ki, arkamda, hayallerimi gerçek kılacak güzel insanlar var…
Hikmet Çinçin (ATSO Başkanı):
Ah benim güzel ülkem… Hiç bir anne, evlat acısını hak etmez.
Ahmet Ataç (Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı):
Özgür düşüncenin hâkim olduğu bir gelecek için çıktığı yolda, Gezi olaylarında, darp edilerek katledilen Eskişehir’in evladı, Ali İsmail Korkmaz’ı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Bütün ümidimiz gençliktedir.”
Tunç Soyer (İzmir Belediye Başkanı):
Çocuklarımız, düşüncelerini ifade ettikleri için bir daha böyle cinayetlere kurban gitmesinler. Birlikte, şiddetsiz bir dünya kuralım, acılarımızı azaltalım.
Gökhan Oğuz (Şarkıcı):
Düşüncesinden dolayı kimse kimseyi dövemez, dövmemelidir, dövememelidir! Hele Allah’ın verdiği canı hiçbir şekilde alamamalıdır! Bak anılıyor işte her zaman, tüm halk ve vatanse-verler tarafından. Yani kötü niyetliler kaybedemezler güzel yürekli insanları! Ali İsmail Kork-maz ölümsüzdür. -Tamer Yazar-