Alişan Kırıkhan’da Çekim Yaptı

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ünlü sanatçı Alişan ve TRT 1 ekibini, ilçeye bağlı Kızılkaya Mahallesi’nde misafir etti. Ünlü sanatçı, kendisinin hazırlayıp sunduğu ve TRT 1 kanalında yayınlanan “Alişan ile Hayata Gülümse” programının önümüzdeki hafta yayınlanacak olan bölümü için Kırıkhan’da bazı çekimler gerçekleştirdi. Kırıkhan’a bağlı Kızılkaya Mahallesi’ndeki çekimlere, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve eşi […]

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ünlü sanatçı Alişan ve TRT 1 ekibini, ilçeye bağlı Kızılkaya Mahallesi’nde misafir etti. Ünlü sanatçı, kendisinin hazırlayıp sunduğu ve TRT 1 kanalında yayınlanan “Alişan ile Hayata Gülümse” programının önümüzdeki hafta yayınlanacak olan bölümü için Kırıkhan’da bazı çekimler gerçekleştirdi. Kırıkhan’a bağlı Kızılkaya Mahallesi’ndeki çekimlere, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve eşi Gülen Yavuz da katıldı.

Yapılan çekimlerde, Kırıkhan’ın vazgeçilmezi olan ve Başkan Yavuz tarafından “Kırıkhan’a Gel Ciğerimi Ye” sloganı ile adlandırılan Kırıkhan Ciğeri, uygulamalı bir şekilde anlatılıp, tanıtıldı. Ayrıca Hatay’ın ve dolayısıyla da Kırıkhan’ın ünlü İrmik Helvası pişirilerek, yine uygulamalı anlatıldı ve çekimleri yapıldı. Daha sonra yöre kadınlarının hazırladığı yöresel yemeklerin çekimleri yapıldı.

Alişan, buradaki çekimlerde, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’la, Kırıkhan’ın yaşayan gelenekleri, görenekleri, örf ve adetleri, ekonomik, eğitim, sosyal, kültürel ve tarihi dokuları hakkında bir de röportaj yaptı. Kırıkhan’ın tanıtım çekimlerine yaklaşık 3-4 gün devam edileceği kaydedildi.

Çekimlerle ilgili konuşan Başkan Yavuz, şunları söyledi:

“Ülkemizin yetiştirdiği ünlü sanatçılarından biri olan Alişan’ı ve TRT 1 ekibini ilçemizde misafir etmekten büyük bir onur ve gurur duyduk. Programda, ilçemizin yaşayan gelenek, görenek, örf ve adetlerini, yöresel yemeklerini ve hikâyeleri ile toplumumuzun hafızalarında yer etmiş büyüklerimizin hayat hikâyeleri ele alındı. Program çekimlerini birlikte yapıp, ilçemizi tanıttık. Bu vesile ile kıymetli sanatçımız Alişan ve program ekibine, TRT 1 televizyon kanalımıza, ilçemize ve bizlere göstermiş olduğu ilgi, alaka ve ilçemizin tanıtımına sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version