Alkışlar Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfına

Bursa’da faaliyet gösteren Coşkunöz Eğitim Vakfı, ilimiz Kırıkhan’da 1000 öğrencili 4 Okul Açıyor 

Coşkunöz Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve meslek lisesinden oluşan bir eğitim kompleksi açacak.

Coşkunöz Eğitim Vakfı, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bir eğitim kompleksi hayata geçiriyor. Vakıf Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında farklı yaş gruplarından öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için anaokulu, ilkokul, ortaokul ve gıda teknolojileri meslek lisesi olmak üzere 4 adet okul inşa ediyor.

 Eğitim kompleksi, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte hizmete açılacak. Çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek okulların mimari tasarımları, Hatay’ın geleneksel mimarisinden izler taşıyacak. 4 yeni okul binasında yaklaşık 1000 öğrencinin eğitim alması planlanıyor.

Bursa CEV’nin Kırıkhan ilçesine kazandıracağı 4 okulun; Hem eğitim hem öğrencilerin normal hayat rutinine dönmelerini sağlayacak uygulamalarla örnek bir okul projesi olacağını belirten Vakıf başkanı Oya Coşkunöz Aktaş şunları anlattı: “Depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Hatay Kırıkhan’da çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı olmak için açacağımız 4 okul ile yaklaşık 1000 çocuğumuzu yeniden okulla buluşturacağız. 2023-2024 eğitim yılının ilk gününde ders zilinin çalacağı okullarımızda öğrencilerimiz modern ve güvenli binalarda eğitimlerine devam edecek, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşacaklar. Eğitim kompleksi ile sadece eğitim ve öğretim değil, değerli öğretmenlerimizin ve eğitimcilerimizin desteğiyle çocuklarımızın sosyalleşebileceği, yeniden normal hayat rutinlerine dönebileceği, yaralarını sarıp hayata tutunmalarına yardımcı olabilecek uygulamaların yer alacağı örnek bir okul projesini hayata geçirecek olmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığına en çok hangi bölgede ihtiyaç olduğunu sorduk. Bize Hatay’ın Kırıkhan ilçesini gösterdiler. Biz de liseye kadar her seviyedeki çocuğumuzun ve gencimizin hayatına dokunmanın daha faydalı olacağını düşünerek Kırıkhan’da bir kampüs içinde 4 okul yapıyoruz. Okulumuzda eğitim gören 1000 öğrenci olacak. Hepsi Anadolu mimarisine özgü yapılan, tek katlı yapılar. Kırıkhan’da işimiz hiç bitmeyecek. Artık orası da deprem bölgesi de bizim için önemli bölge. Orada Coşkunöz Eğitim Vakfının farklı meslek edindirme projelerine de başlayacağız.” -Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version