Alper Gezeravcı Uzay Komutanlığı’na atandı

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı’nın “2024 Yılı Genel Atamaları” kapsamında Uzay Komutanlığı emrine atandığını duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Gezeravcı’nın Milli Uzay Programı kapsamında insanlı uzay misyonunu başarıyla tamamladığını belirterek, “2024 Yılı Genel Atamaları” ile Uzay Komutanlığı’na atanmıştır” açıklamasında bulundu. Terörle Mücadele ve Sınır Güvenliği Tuğamiral Aktürk, […]

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı’nın “2024 Yılı Genel Atamaları” kapsamında Uzay Komutanlığı emrine atandığını duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Gezeravcı’nın Milli Uzay Programı kapsamında insanlı uzay misyonunu başarıyla tamamladığını belirterek, “2024 Yılı Genel Atamaları” ile Uzay Komutanlığı’na atanmıştır” açıklamasında bulundu.

Terörle Mücadele ve Sınır Güvenliği

Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadele ve sınır güvenliği konularındaki faaliyetlerine dair bilgiler paylaştı. Son bir haftada 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve yıl başından bu yana toplamda 1963 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Irak’ın kuzeyindeki çeşitli terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatlarında 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 41 hedefin imha edildiğini belirtti. Ayrıca, yasa dışı geçiş teşebbüslerinin engellendiğini ve sınırda 75 bin 332 kişinin geçişinin önlendiğini vurguladı.

Bölgesel ve Küresel Barışa Katkılar

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 8 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan Savarona’da incelemelerde bulunduğunu aktardı. Ayrıca, 10 Eylül’de Batum’da gerçekleştirilen “Üçlü Savunma Bakanları 11. Toplantısı”na katıldığını ve Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan arasında “Üçlü Mutabakat Metni” imzalandığını ifade etti. Bakan Güler’in Kazakistan’daki resmi temaslarının da devam ettiğini belirtti.

Eğitim ve Tatbikatlar

Tuğamiral Aktürk, TSK’nın eğitim ve tatbikat faaliyetlerine devam ettiğini duyurdu. 15-30 Eylül tarihlerinde NATO Kısa Süreli İkaz (SNEX) tatbikatı ve 16-19 Eylül tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası tatbikatları gerçekleştirilecektir. Ayrıca, Doğu Akdeniz’de 10 Eylül-2 Ekim tarihlerinde NATO Deniz Muhafızı Harekatı 2024 yılı 5. Odak Harekatı (FOCOPS 2024/5) icra edilmektedir.

Doğal Afetlerle Mücadele

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin orman yangınları ve diğer afetlerle mücadelesine katkıda bulunduğunu belirterek, Muğla’da 7-8 Eylül tarihlerinde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 102 helikopter ve 2 bin 974 sortiyle destek verdiklerini ifade etti.

Savunma Sanayisi ve Modernizasyon

Savunma sanayisindeki gelişmeleri de paylaşan Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından modernizasyon faaliyetleri tamamlanan M60T tankları ve Alçak İrtifa Hava Savunma (Korkut) Komuta Kontrol ve Silah Sistemi araçlarının muayene ve kabul işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. Ayrıca, İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilen PNS BABUR gemisinin Pakistan’a teslim edildiğini ve Kara Kuvvetleri envanterindeki ilk Bayraktar TB-2 İHA’nın başarıyla tamamladığı 10 bin saatlik uçuş süresinin ardından envanterden çıkarıldığını duyurdu.

İsrail’in Saldırıları ve Uluslararası Tepkiler

Tuğamiral Aktürk, İsrail’in Han Yunus’ta sivillerin bulunduğu bölgeleri hedef almasını kınayarak, “Yaklaşık bir yıldır devam eden İsrail’in saldırıları ile 41 binden fazla masum Filistinli hayatını kaybetmiş, hastaneler, eğitim kurumları ve mülteci kampları yerle bir edilmiştir. Uluslararası toplumun bu vahşete karşı harekete geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TSK’nın Gücü ve Kararlılığı

Son olarak, TSK’nın gücünü ve başarısını Türk milletinin sevgisi ve güveninden aldığını vurgulayan Aktürk, terörle mücadeleden uluslararası misyonlara, insani yardımlardan sınır güvenliğine kadar geniş bir alanda görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam edeceğini belirtti. – Volkan İcil-

Exit mobile version